Magazin

Concurs de proiecte IT si roboti pe 4 si 5 Mai

Publicat: 04 mai 2012
1

Pe 4 si 5 mai, in Capitala, 300 de liceeni si studenti din 38 de tari se intrec in roboti si tehnologie IT.

300 de liceeni si studenti, organizati in echipe din 38 de tari sunt asteptati sa concureze vineri si sambata, 4 si 5, mai a.c. in campusul International School of Bucharest (soseaua Gara Catelu nr. 1R), in etapa finala a Concursului International de Proiecte IT InfoMatrix 2012, organizat de LUMINA Institutii de invatamant in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Astfel, cea de-a 10-a editie a InfoMatrix se va termina printr-o ultima evaluare a 187 de proiecte finaliste (35 romanesti si 152 internationale), de catre un juriu de specialitate si prin prezentarea acestora publicului larg, in cadrul unei expozitii care va avea loc pe 4 si 5 mai a.c., intre orele 10:00 si 19:00.

Cele 187 de proiecte din cadrul etapei finale a concursului au fost selectionate din peste 1000 de proiecte inscrise in etapele locale desfasurate, pe patru continente, in perioada octombrie 2011 – aprilie 2012. Printre proiectele expuse in Capitala, se numara si finalistele concursurilor locale InfoMatrix desfasurate, dupa modelul romanesc, in: Mexic, Hong Kong, Ucraina, Tanzania si Romania, intre lunile ianuarie si aprilie, a.c.

In cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte inregistrate la patru categorii de concurs si o categorie extra concurs:

    “Arta Computerizata“ (19 proiecte finaliste  din 8 tari – categorie de concurs),
     “ Short film” cu tema „Solutii pentru problemele globale” (30 proiecte finaliste din 14 tari – categorie de concurs),
    “Programare” (35 proiecte finaliste din 15 tari– categorie de concurs),
    “Programare computerizata – Hardware Control” (crearea unui software de control si cooperare cu un dispozitiv electronic-mecanic – 35 proiecte finaliste din 13 tari – categorie de concurs),
    “Robotica” (categorie extra concurs, 68 de roboti inscrisi din 12 tari; Robotica” este o categorie speciala ce cuprinde robotii care se vor lupta in competitii de mini-sumo si line follower. Participantii la categoria “Robotics” se pot inscrie la una din cele doua subcategorii “Mini Sumo” sau “Line Follower”.”Mini Sumo” presupune confruntarea dintre 2 roboti autonomi in care fiecare incearca sa isi impinge oponentul in afara unui spatiu delimitat. In cadrul probei “Line Follower”  un robot autonom trebuie sa parcurga un traseu prestabilit in cel mai scurt timp posibil. Luptele robotice se vor desfasura intr-un ring special amenajat.

Expozitia InfoMatrix 2012, din 4 si 5 mai a.c. va cuprinde si alte proiecte si dispozitive aplicabile in toate segmentele vietii sociale si in multe domenii de activitate care folosesc tehnologia IT: constructii, locuinta, protectia mediului si animalelor, educatie, transport, etc.

Pe parcursul zilelor InfoMatrix 2012 toate cele 187 de proiecte finaliste, prezente in expozitie vor fi evaluate de catre un juriu de specialitate format din ingineri informaticieni, profesori universitari, programatori si web designeri.

Cele mai bune proiecte finaliste  la cele patru categorii de concurs, atat la sectiunea “studenti” cat si la sectiunea “elevi de liceu” vor fi premiate in cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 7 mai a.c., la The Internatinal School of Bucharest.

Despre: Editia InfoMatrix 2012 a debutat inca din luna octombrie a anului trecut si se desfasoara pana pe 7 mai a.c. pe parcursul a patru etape distincte: a) inscrierea si inregistrarea proiectelor de catre liceeni (14 – 19 ani) si studenti ( octombrie 2011 –  martie 2012), b) evaluarea si selectarea pentru faza finala a celor mai bune proiecte (aprilie  2012), d) etapa finala desfasurata, intre 4 si 7  mai a.c. si care cuprinde selectia, expunerea si premierea celor mai bune proiecte internationale precum si a celor mai bune proiecte romanesti, in numar de 35, selectionate in faza nationala a INFOMATRIX 2012, desfasurata la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina, pe 7 si 8 aprilie 2012.

Pana in prezent s-au desfasurat etapele locale de inscriere si de evaluare a proiectelor a peste 1000 de liceeni si studenti din 50 de tari. Etapele locale Infomatrix s-au desfasurat pe patru continente, in perioada octombrie 2011 – aprilie 2012. Printre proiectele expuse in Capitala, la care s-au calificat proiecte din 35 de tari, se numara si finalistele concursurilor locale InfoMatrix desfasurate, dupa modelul romanesc, in : Mexic, Hong Kong, Ucraina, Tanzania si Romania, intre lunile ianuarie si aprilie, a.c.

Dintre acestea, organizatori au selectat 187 de proiecte, care se vor regasi in expozitia finala deschisa publicului pe 4 si 5 mai  2012.

Tarile reprezentate in finala InfoMatrix 2012, desfasurata la Bucuresti sunt: Romania, Mexic, Turcia, Columbia, Algeria, Arabia Saudita, Azerbaijan, Afganistan, Albania, Australia, Bosnia si Hertegovina, Coreea de Sud,  Egipt, Ecuador, Georgia, India,  Indonezia, Iraq, Iordania, Kazakhstan, Lituania, Kirghistan, Macedonia, Malaezia, Moldova, Mozambic, Polonia, Nigeria, Pakistan, Papua Noua Guinee,Tajikistan, Tanzania,  Thailanda, Turkmenistan, Ucraina, SUA, Vietnam, Hong Kong.

Informatii detaliate despre sectiunile concursului si criteriile de preselectie a lucrarilor inregistrate se regasesc pe www.infomatrix.ro
Adauga un comentariu