Eveniment-Social

Concert omagial George Enescu la Iasi

Publicat: 04 sept. 2015
1
Maine, 5 septembrie, de la ora 18:30, iesenii sunt invitati la concertul „Omagii pentru Enescu„, organizat de Primaria Iasi, in parteneriat cu Asociatia „Prietenii Operei Ion Goia”. Evenimentul va avea loc in Aula Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) „Mihai Eminescu” si include, in exclusivitate, lucrari din creatia lui George Enescu.

Vezi si Google il sarbatoreste pe George Enescu

Vor urca pe scena sopranele Cristina Simionescu si Johanna Rusu, alaturi de tineri castigatori ai Olimpiadei Nationale de Muzica, respectiv Stefania Turcu – vioara, Viviana Taga – pian, Alexandru Ciotlos – pian, Liviu Scripcaru – vioara. Sunt invitati sa participe si prof. univ. dr. Bianca Manoleanu, Decan al Facultatii de Interpretare din cadrul Universitatii de Arte Bucuresti, dar si prof. univ. dr. Remus Manoleanu, de la Facultatea de Interpretare din cadrul Universitatii de Arte Bucuresti.

Evenimentul include si prelegerea „George Enescu – simbol al spiritualitatii nationale”, sustinuta de prof. univ. dr. Dumitru Vitcu, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi, lansarea cartii „Pledoarie enesciana”, prezentata de prof. univ. dr. Nicolae Cretu. Biletele se gasesc la punctele de distributie amplasate in Piata Unirii si la UAIC, in corturile Primariei, dar si in ziua concertului, la BCU, incepand cu ora 16:00.Adauga un comentariu