Eveniment-Social

Concert de folk cu participare selecta la Iasi

Publicat: 16 ian. 2012
1

Iubitorii de muzica si nu numai au ocazia sa asiste vineri seara la un concert de folk, care va purta numele „Folk Frumos si Chitara Cosanzeanapovesti de noapte cu cântec si vorbele lor„. Evenimentul se bucura de participarea folkistilor Alexandra Andrei, Cosmin Vaman, Radu Stefan si Adi Bezna. Concertul are loc vineri, 20 ianuarie, începând cu ora 20.00, la Clubul RS.

Tânara Alexandra Andrei, din localitatea Negresti, judetul Vaslui, este considerata una dintre revelatiile actuale ale muzicii folk. Participa cu succes la festivalurile de gen din tara, cucerând de fiecare data publicul si juriul cu vocea ei (Festivalul de Folk “Ziua de Mâine” – Marele premiu; Festivalul National de Muzica Folk la Suceava în Cetate – Marele premiu in 2009; Festivalul National de Muzica Folk Chitara Dunarii, Calarasi, 2008, – Premiul pentru cea mai buna interpretare a unei piese din repertoriul folk românesc). Ca si Alexandra Andrei, Cosmin Vaman este nelipsit de la festivalurile de folk din tara, în ultimele trei luni câstigând numeroase premii, printre care (Festivalul National de Muzica Folk “Chitara Dunarii“ – Locul I, Festivalul ”Chira Chiralina”- Locul I).

Alaturi de cei doi tineri, vor cânta si ii vor încânta pe spectatori Radu Stefan si Adi Bezna. Radu Stefan este unul dintre cei mai longevivi folkisti ai Iasului, bine cunoscut publicului înca din anii ’80, ca solist al grupului Sintex, inima Cenaclului Columna, condus de Petru Frasila.

Adi Bezna s-a nascut la Baia Mare, dar a crescut si a locuit de când se stie la Piatra Neamt. Iubitor de folk înca de la vârsta de 7 ani, a organizat mai multe festivaluri de folk si a cântat alaturi de mari artisti români. Intrarea spectatorilor este libera. Rezervari la tel: 0743/332674.

Tags:Adauga un comentariu