Actualitate

Comuna Lespezi schimba primarul. Gheorghita Stefan se apuca din nou serios de treaba – FOTO

Publicat: 02 iun. 2016

@ Cetatenii au putut constata ca Gheorghita Stefan a facut in 4 ani pentru comuna Lespezi mult mai multe lucruri bune decat a realizat Ioan Lazar in 12 ani @ „Voi asfalta toate drumurile si voi racorda toate satele la reteaua de apa si canalizare”, a spus Gheorghita Stefan @ „Pasunea de la Buda, o voi da oamenilor. Eu iau de la Lazar si le-o dau oamenilor”, a adaugat Gheorghita Stefan

Circula printre romani o vorba, care descrie perfect competenta regimurilor democratice, care suna cam asa: „Peste ce a construit Ceausescu, noi nu suntem in stare nici macar sa dam cu var”. Aceasta zicala se poate aplica perfect in comuna Lespezi, atunci cand se face comparatie intre ceea a facut pentru comuna Gheorghita Stefan, care a avut la dispozitie 4 ani, si Ioan Lazar, care conduce primaria de 12 ani. Cu alte cuvinte, oamenii spun ca „Peste ceea ce facut Gheorghita Stefan in 4 ani, Lazar nu a putut nici macar sa dea cu var”.

Lazar s-a apucat in urma cu aproape 10 ani sa construiasca doua scoli, una la Buda si una la Heci, dar nu le-a terminat nici pana astazi, desi a cheltuit aproape 1 milion de euro. De altfel, fotografiile realizate de jurnalisti prin satele comunei, zilele trecute, dupa niste ploi abundente, arata ca prin satele din Lespezi drumurile sunt pline de gropi care s-au umplut cu apa. In aceasta situatie se afla, de exemplu, drumul care leaga Bursuc de Contesti.

„Eu am devenit primar in anul 2000 si imediat am inceput sa fac acest drum, am pus balast, l-am facut cum trebuie. Dupa aceea, in anul 2004, a intrat Lazar primar si nu a mai facut nimic pe acest drum. Microbuzul scolar nu poate intra in Bursuc Vale, din cauza glodului de pe drum. Imediat ce voi iesi primar, voi asfalta si acest drum, ca si pe celelalte dumuri importante din comuna”, a spus Gheorghita Stefan. Acum, Gheorghita Stefan candideaza pentru un nou mandat de primar al comunei Lespezi, din partea UNPR.

Gheorghita Stefan a deschis bariera de la Bursuc. Lazar vrea sa o inchida

Una dintre cele mai mari realizari din mandatul de primar a lui Gheorghita Stefan este deschiderea barierei peste calea ferata din zona Bursuc. Acest obiectiv este de maxima importanta pentru comuna, deoarece cea mai mare parte din suprafata agricola a comunei se afla pe Lunca Siretului, dincolo de aceasta bariera. „Aceasta bariera era inchisa de pe vremea lui Ceausescu. Dupa Revolutie au urmat doi primari, iar bariera a ramas inchisa. Ca sa ajunga la terenurile agricole, oamenii treceau cu carutele peste sub un podet si isi riscau viata. Am devenit primar in anul 2000 si am facut toate investitiile necesare deschiderii barierei. A venit Lazar, care nu a fost in stare nici macar sa intretina drumul pana la bariera”, a mai spus Gheorghita Stefan.

Recent, Compania Nationala a Cailor Ferate a atras atentia Primariei Lespezi in legatura cu drumul care se intersecteaza cu calea ferata in zona in care se afla aceasta bariera. CFR a anuntat ca bariera s-ar putea inchide, deoarece drumul nu a mai fost balastat, iar oamenii, chiar si cei care circula cu carute, nu au vizibilitate necesara pentru a traversa in siguranta. „Eu nu voi permite inchiderea acestei bariere. Voi face drumul, astfel incat sa fie indeplinite conditiile”, a adaugat Gheorghita Stefan.

Gradinita nou-nouta, abandonata. Lazar a luat spaga?

Locuitorii din satul Bursuc Deal au primit cu bucurie amenajarea unei gradinite noi in satul lor, in timpul mandatului lui Gheorghita Stefan. Acum, gradinita din Bursuc este abandonata, iar primarul Lazar nici macar nu s-a invrednicit sa puna pe cineva sa pazeasca aceasta gradinita, care a inceput sa se darame. Asta in conditiile in care, in toata Romania se inregistreaza o lipsa acuta de spatii pentru prescolari. „Am imprumutat de la un cetatean, Vasile Ochiana, circa 1.000 de boltari, sa fac aceasta gradinita. Am luat tabla pe datorie, de la un tigan pe nume Octav Stanescu. Dupa aceea, Lazar a devenit primar. Tiganul mi-a povestit ca i-a dat lui Lazar 20 de milioane in avans, ca sa-i achite factura de 100 milioane pentru tabla. M-am intalnit eu dupa aceea cu primarul si mi-a povestit asta”, a dezvaluit Gheorghita Stefan.

„Pasunea din Buda o voi da oamenilor”. Obiective comunale lasate de izbeliste, de Lazar

O problema acuta in comuna, dar mai ales in satul Buda, este insuficienta suprafetelor de pasunat. Satul Buda a avut o suprafata de 90 de hectare de pasune in zona numita local Strahotin, iar acum a ramas cu circa 70 ha. Gheorghita Stefan a stat de vorba cu oamenii din satul Buda si a aflat ca pasunea oamenilor a fost luata de tot felul de indivizi, numai cu acordul primarului Lazar. „Dupa ce ies primar, rezolva problema cu pasunea de la Buda. Eu sunt convins ca aceasta pasune o tine Lazar prin tot felul de interpusi. O iau de la Lazar si le-o dau oamenilor, asa cum prevede Legea”, a completat Gheorghita Stefan.

Lucruri trainice, facute de Gheorghita Stefan

Alte obiective realizate de Gheorghita si care nu au fost intretinute de Lazar se afla in satul Dumbrava. Unul dintre acestea este podul din locul numit „La Serpeanu”. Podul este solid, oamenii se folosesc de el de peste 12 ani, iar actualul primar nu a vrut sa-l intretina, balustradele sunt rupte, iar cand ploua este greu de traversat din cauza baltoacelor. „Eu am cheltuit foarte putini bani cand am facut acest pod. Am folosit mai multa forta de munca din sat. Nu am cheltuit miliarde, cum a facut Lazar, care a cheltuit 1,8 miliarde pentru un podet la Lespezi. Dupa aceea, cand a iesit Lazar primar, a venit cu consilierii sai la acest pod de la Serpeanu si le-a zis oamenilor sa ia podul sa mi-l aduca acasa, ca nu rezista. Iata ca podul a rezistat, dar Lazar nu a vrut sa-l intretina”, a subliniat Gheorghita Stefan.

Putin mai incolo se afla scoala din Dumbrava, al carei gard este facut in anul 2003, de Gheorghita Stefan. De atunci nu s-a mai facut nimic, iar gardul scolii se darama. Intr-o situatia asemanatoare se afla si Caminul Cultural din satul Buda, care a fost facut de Gheorghita Stefan si nu a fost intretinut in timpul mandatelor lui Lazar. „Drumurile din satul Buda, dar si din celelalte sate, eu le-am scos din noroi, am pus balast. Cand caram eu balast pe drumuri, Lazar ma reclama la Apele Romane ca fur balast. A chemat si Politia sa ma ia. Doua masini de Politie au venit la comanda lui Lazar. Acum, el cumpara balast de pe la Galati si are Siretul in spatele primariei. In ceea ce priveste drumul asfaltat din satul Buda, eu am obtinut aprobare in 2004, iar el l-a asfaltat abia in 2008. La fel si cu scoala din Buda. Eu i-am lasat aprobate, el a inceput lucrarile la scoala abia in 2007. A cheltuit pana astazi 23 de miliarde si nu a finalizat scoala”, a completat Gheorghita Stefan.

Drumuri asfaltate, apa si canalizare

Oricum, dupa ce va iesi din nou primar la Lespezi, Gheorghita Stefan va asfalta drumurile din comuna si va racorda comuna la reteaua de apa si canalizare. „Cand eram eu primar, nu prea erau fonduri europene. Abia in 2007 am intrat in Uniunea Europeana si au venit mai multe fonduri. Eu voi face proiecte pentru a obtine cat mai multe finantari pentru drumuri, retele de apa si asa mai departe”, a precizat candidatul UNPR la fotoliul de primar al comunei Lespezi.

Ce se intampla la Heci?

La Biserica din satul Heci au avut loc in ultima perioada mai multe lucrari de investitii. Pe langa faptul ca primaria a cheltuit o suma foarte mare pentru a construi o casa de gazduire a enoriasilor (adica circa 16 miliarde lei), oamenii discuta despre faptul ca Primaria Lespezi a investit deja 2 miliarde pentru refacerea clopotnitei, iar lucrarile nu sunt gata. „Ne intrebam si noi de ce nu s-au dat banii parohiei pentru a realiza investitiile respective de la Biserica. De ce a tinut Lazar cu dintii sa se ocupe el de tot? Pe ce s-au cheltuit 2 miliarde la clopotnita, ca nu s-a facut mare lucru?”, s-a intrebat Gheorghita Stefan.
In satul Heci, pe cand era primar, Gheorghita Stefan a reparat drumurile si a facut poduri noi, cum este podul de la Zaharia, sau podul „La Oita” si asa mai departe.
Comentarii
 • tot ce e scris este adevarat asa ca nu comentati aiurea nu sa facut nimik cu lazar la primarie asa ca succes pentru domnul stefan sa ajunga primar oameni sa deschida ochii odata ca asa votati ca niste tampiti si pe cei de la bucuresti si tara e in halul asta tampiti dracului

 • Hot se numeste Ioan Lazar care a facut ptr comuna lespezi dar doar avere pentru el in rest nimic scoala de la heci in 12 ani nu a facuto iar copii invata la azilul de la biserica drumurile sunt intro stare deplorabila tampitilor votati ptr viitorul copiilor vostri nu ptr buzunarul lui rotaru , jugrin ,bogdan. lazar si lista continua tampitior deschideti ochii ca asa va duceti la vot legati la ochii daca nu va convine de nici unul anulati votul dar nu votati ca niste tampiti sa ma strea inca 4 ani si sa nu faca nimic maimutoiul de lazar in 12 ani nu a fost in stare sa termine un proiect acum face tot

 • Sunteti de-a dreptul jenanti cu articolele voastre la care comentati tot voi probabil. Nu cred ca un om normal la cap ar putea sa va sustina aberatiile. Stefan poate gaseste o poza cu el si primaria in bezna, cum a lasat-o el.

 • Domnul GHEORGHITA STEFAN va iesi primar atunci cand nu va mai candida domnul primar IOAN LAZAR. Primarul actual a realizat multe pentru comuna LESPEZI si mai are multe proiecte aprobate. Pe perioada cand a fost primar GHEORGHITA STEFAN acest domn a realizat urmatoarele:
  – a lasat primaria LESPEZI fara curent electric
  – a lasat comuna in bezna totala fara iluminat stradal
  – podurile construite de el sau dus jos la prima ploaie mai serioasa
  -utilajele care le detinea primaria pentru intretinerea drumurilor au fost trecute pe numele lui.

  Asa ca domnilor de la BZI stati linistiti ca comuna LESPEZI nu schimba un primar cinstit cu un hot.

 • oamenii din Lespezi cred ca nu au uitat celebra lozinca a lui Stefan „vino maine „.se lauda ca a facut multe dar le-a facut prin firma lui Belsugul,a refuzat banii de la Teodorescu pentru reparatia caminului din Lespezi deoarece nu primea banii chash ci doar trebuia sa receptioneze lucrarea executata de Ministerul Culturii.

 • Nu mai comentati de rau pe Lazar ! Se supara sotia lui , URINELA ! Ce daca a facut avere? Stati in spatele lor, invidiosilor, nu meritati sa le vedeti fetele cinstite!

 • sa_l *** in gura pe actualul primar Ioan lazar si pe toti acoliti lui poate cade scolile incepute si neterminate in heci si buda cum a cazut tavanul de la scoala din Probota jud suceava tampitilor deschideti ochii sau cei care comentati aici sunteti catei lui lazar

 • Analfabetilor voi nici nu ar trebui sa aveți drept de vot ! Vorbiți cuviincios.Si voi de la bzi stergeti mereu comentariile pro și rămân ale celor de o Seama cu voi

   • Bai Cristina prost ești tu cățelul lui Stefan uita-te tu ce a făcut primarul actual și ce a făcut Stefano în cei patru ani2000-2004 ești del mai mare prost din sud-vestul Europei,o sa iasă Stefano primar când o sa zboare porcul!

Adauga un comentariu