National

Companiile romanesti vor infiinta SCOLI PROFESIONALE pentru angajatii lor

Publicat: 26 aug. 2016
1
Intreprinderile ar putea infiinta scoli profesionale pentru pregatirea personalului de care au nevoie, potrivit unui pachet de masuri pe care il pregatesc Ministerul Economiei, impreuna cu Ministerul Educatiei si cu cel al Muncii, a spus astazi ministrul Economiei, Costin Borc, in cadrul unei conferinte pe teme de digitalizare.

Vezi si Dan Voiculescu lanseaza o campanie prin care vrea sa ii ajute pe tinerii care vor sa inceapa o afacere

„Impreuna cu Ministerul Educatiei si cu Ministerul Muncii suntem pe cale sa venim cu un pachet de masuri foarte curand care vor ajuta intreprinderile sa isi creeze acele scoli profesionale de care au nevoie pentru a-si forma personalul capabil sa lucreze in industria digitalizata, dar in acelasi timp, sa ii formeze si pe cei care ar pute sa ramana in urma din punct de vedere profesional din cauza digitalizarii”, a explicat Borc.

Vezi si Atentie absolventi ieseni de facultate! Iata ce sansa de angajare aveti in multinationale

Potrivit acestuia, pregatirea profesionala presupune dezvoltarea specialistilor in IT, dar si dezvoltarea curriculei in asa fel incat sa fie pregatiti specialistii de care economia are nevoie. Bors a atras atentia cu privire la start-up-urile care se infiinteaza pe langa centre universitare dar, dupa ce ajung la o anumita dezvoltare, „zboara peste ocean”.Adauga un comentariu