Eveniment-Social

Compania de Transport Public Iasi va avea venituri duble fata de RATP

Publicat: 18 sept. 2016
1

@ Autoritatile locale au fost pregatite de acest pas inca din vara acestui an, iar consilierii locali au aprobat deja bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an in cazul Companiei de Transport Public SA Iasi

Zilele trecute, magistratii de la Curtea de Apel Iasi au respins actiunea Regiei Autonome de Transport Public Iasi de a suspenda falimentul regiei. Aceasta a fost ultima sansa pentru ca RATP sa ramana in functiune si, drept urmare, transportul public din Iasi va fi operat de catre Compania de Transport Public (CTP) Iasi.

Autoritatile locale au fost pregatite de acest pas inca din vara acestui an, iar consilierii locali au aprobat deja bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an in cazul Companiei de Transport Public SA Iasi. Astfel, rezultatul brut estimat pentru anul 2016 arata un profit în valoare de 141.000 lei, în urma preconizarii unor venituri totale în suma de 55.496.000 lei si a unor cheltuieli totale de 55.355.000 lei. De asemenea, noua societate estimeaza pentru anii 2017 si 2018 venituri de 97.514.000 de lei, respectiv 99.757.000 de lei.

„Au fost fundamentate veniturile tinând cont de nivelul estimat al cererii pentru anul 2016, iar cheltuielile au fost stabilite în functie de planul de transport, numarul de mijloace de transport necesar pentru acoperirea tuturor traseelor, volumul cheltuielilor materiale, consumurile specifice normate, prevederile legale privind amortizarea mijloacelor fixe, contributiile stabilite de lege aferente drepturilor salariale, precum si de nivelul estimat al indicelui de crestere al preturilor pe anul 2016”, au precizat reprezentantii municipalitatii iesene.

Propunerile de buget pentru anii 2017-2018 s-au întocmit pe baza indicatorilor de crestere a preturilor de consum pentru anii 2017 si 2018 estimati de Comisia Nationala de Prognoza. Noua companie va fi condusa de catre Cristian Stoica, actualul director tehnic al RATP Iasi, iar dupa încheierea procedurii de faliment, pe functia de director general va fi numit Maricel Gherca, actualul administrator special al falimentarei RATP Iasi. Autoritatile locale au mai anuntat faptul ca planul de modernizare a transportului comun va continua cu liniile de tramvai, pentru care se incearca obtinerea de fonduri europene, precum si cumpararea pachetului de autobuze prin împrumutul BERD.
Adauga un comentariu