Local

Compania de Transport Public Iasi planuieste o noua achizitie

Publicat: 28 oct. 2016
1
Pentru perioada octombrie – decembrie 2016, Compania de Transport Public (CTP) Iasi a estimat un buget de venituri si cheltuieli in valoare totala de 24,9 milioane lei, cu un profit brut de 8.000 lei. Cheltuielile cu personalul se ridica la putin peste 14 milioane lei, in conditiile in care CTP a preluat de RATP un numar de 1.399 de angajati. 
Datele apar intr-un proiect de hotarare privind bugetul CTP pentru perioada octombrie – decembrie 2016, proiect care va fi supus analizei si votului alesilor locali in sedinta Consiliului Local Iasi de luni, 31 octombrie.
CTP isi propune, pana la finalul anului, plata tuturor obligatiilor catre furnizori la termenele scadente, plata obligatiilor la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale, motivarea personalului printr-o politica salariala adecvata si atragerea fortei de munca deficitara si realizarea unui serviciu de calitate pentru cetateni. 

Citeste si: A confundat autobuzul cu taxiul. Scene tragicomice la Compania de Transport Public

Totodata, CTP vrea sa imprumute un milion de euro pentru achizitia de autobuze rulate. Reprezentantii CTP estimeaza ca vor achizitiona intre 10 si 26 de autobuze second hand. Demersul companiei vine in contextul in care CTP nu a putut prelua integral contractul de furnizare a 35 de autobuze MAN incheiat de Regia Autonoma de Transport Public, care a intrat in faliment, cu o firma din Sibiu. Din cele 35 de autobuze, CTP a preluat doar 10 autobuze, care fusesera livrate inainte de declararea falimentului fostei regii de transport. Adauga un comentariu