Eveniment-Social

Comisie de ancheta pentru un masacru

Publicat: 01 apr. 2015
1

Parlamentarii ieseni au luat atitudine impotriva unui masacru petrecut in urma cu zeci de ani in zona Fantana Alba de pe actualul teritoriu al Ucrainei. Cateva mii de oameni au incercat atunci sa treaca granita in Romania si au fost macelariti de granicerii sovietici. Ieri, aproximativ 50 de persoane, membri ai organizatiei judetene a PMP Iasi, dar si de la alte structuri non politice, au fost la Fantana Alba pentru a comemora 74 de ani de la masacrul din localitatea de lânga granita cu România.

„Dupa 74 de ani, numarul total al victimelor nu este cunoscut în întregime, întrucât o analiza pertinenta si concreta a acestui masacru nu a fost înca realizata. Putem spune, din nefericire, ca acesti români au murit de doua ori, odata cu masacrul de pe 1 aprilie 1941, cât si odata cu politica uitarii promovata de comunismul românesc. Consider ca trebuie facuta lumina în acest caz si de aceea sustin înfiintarea unei comisii de ancheta care reprezinta demersul necesar pentru recompensarea simbolica a familiilor victimelor”, a spus deputatul Petru Movila, copresedintele grupului parlamentar Prietenii Unirii – platforma unionista 2012. La evenimentul din Ucraina au mai participat si Eugen Tomac, presedintele PMP si Cristian Diaconescu, presedintele Fundatiei Miscarea Populara.

„PMP sustine înfiintarea unei comisii parlamentare de ancheta cu privire la evenimentele de acum 74 de ani. Tinând cont de faptul ca este obligatia statului român sa elucideze aceast masacru si sa permita transmiterea memoriei, PMP propune constituirea unei comisii pentru adevar cu privire la masacrul de la Fântâna Alba din 1 aprilie 1941. Lucrarile si concluziile comisiei nu vor avea implicatii penale, dar va identifica elementele constitutive ale evenimentelor sângeroase din 1 aprilie 1941″, a adaugat Petru Movila.
Comentarii
  • PDLISTUL-PMPIST-PNLIST vrea se arată activ, nevoie mare, fiind, în fapt un oportunist jalnic. Ideile sale crețe nu impresionează pe nimeni, poate pe nevastă-sa care a luat un asemenea BOU !

  • PDLISTUL-PMPIST-PNLIST vrea să pară activ, nevoie mare, fiind, în fapt un oportunist jalnic. Ideile sale crețe nu impresionează pe nimeni, poate pe nevastă-sa care a luat un asemenea BOU !

Adauga un comentariu