National

Comisia juridica a avizat revocarea din functie a Robertei Anastase cu 12 voturi din 12

Publicat: 03 iul. 2012
1

Comisia juridica a avizat, marti, in absenta reprezentantilor PDL, revocarea din functie a Robertei Anastase. Vicepresedintele Comisiei juridice Florin Iordache (PSD) a precizat ca au fost 12 voturi „pentru” din 12.

La ora transmiterii acestei stiri, a fost convocat Biroul permanent al Camerei pentru introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din functie a Robertei Anastase.

Deputatii PDL au parasit, marti, sedinta Comisiei juridice in care urma sa se discute despre cererea USL de revocare din functie a Robertei Anastase, dupa ce au solicitat o amanare a lucrarilor comisiei pana miercuri dimineata pentru ca Anastase sa-si formuleze apararea.

Imediat si jurnalistii au fost invitati sa iasa din sala pentru a se da votul in privinta cererii de revocare a Robertei Anastase.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, le-a transmis deputatilor din Comisia juridica, printr-un document scris, ca nu cunoaste natura acuzatiilor care i se aduc si le-a solicitat sa-i acorde un termen rezonabil pana miercuri dimineata pentru a-si formula apararea si pentru a consulta stenograma sedintei in care aceasta ar fi incalcat Regulamentul.

Reprezentantii PDL din Comisia juridica au apreciat ca Anastase ar trebui sa fie invitata la sedinta Comisiei si sa-si prezinte apararea.

Roberta Anastase le-a transmis, dupa cateva minute, un raspuns deputatilor din Comisia juridica si a precizat ca intelege sa se desfasoare sedinta Comisiei juridice privind o presupusa incalcare a regulamentului de catre ea.

„Nu cunosc natura acuzatiilor care mi se aduc. V-as ruga sa-mi acordati un termen rezonabil, pana maine dimineata, pentru a consulta stenograma sedintei si pentru a-mi formula apararea”, a precizat Anastase prin documentul adresat Comisiei, document citit de presedintele Comisiei, Daniel Buda.

Cererea PDL si a Robertei Anastase pentru a fi amanata sedinta Comisiei pana miercuri dimineata a fost respinsa de Comisia juridica, doar 9 deputati fiind pentru amanare, iar 12 fiind impotriva.

Sursa: realitatea.net
Adauga un comentariu