Eveniment-Social

Comisia de mediere a dat castig de cauza spitalelor

Publicat: 15 iul. 2011
1

Spitalul Sf. Spiridon a obtinut ieri, la comisia de mediere de la Bucuresti, suma taiata de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi din bugetul negociat initial. Managerul unitatii medicale, Ioan Barliba, a iesit multumit de la sedinta comisiei, sustinand ca a primit bugetul pe care spitalul il merita. „Vreau sa spun ca ma felicit pentru faptul ca nu am semnat contractul-cadru cu Casa Judeteana. Am ales sa venim la comisia de mediere, iar aceasta decizie a fost in beneficiul spitalului. Comisia de mediere a aprobat un buget de 9 milioane de lei lunar, incepand din luna iulie si pana in decembrie. Este o suma normala pentru un spital de categoria I. Astfel am recuperat suma pe care Casa Judeteana ne-a taiat-o din cea negociata initial”, a precizat ec. Ioan Barliba, managerul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.
In momentul in care unitatile medicale au mers la semnat contractele cu CAS, director Iulian Serban le-a oferit un buget redus cu 30 la suta fata de suma negociata la inceputul lunii iunie. Ieri, la comisia de mediere s-au prezentat si spitalele de Psihiatrie Socola, de Recuperare, C. I. Parhon, Institutul de Boli Cardiovasculare. Pana la inchiderea editiei, nu toti managerii unitatilor amintite au putut fi contactati.
Si Spitalul de Recuperare a obtinut majorarea sumelor fata de cele stabilite de CAS Iasi. „Pentru noi este bine. Comisia de mediere ne-a majorat suma lunara de la 1,79 milioane la 2,3 milioane de lei. Nu sunt acoperite lunile noiembrie si decembrie. Membrii comisiei ne-au spus ca pentru cele doua luni fondurile vor fi acoperite din fondul de rezerva al Casei de Asigurari de Sanatate Iasi”, a declarat ec. Carmen Cumpat, managerul Spitalului de Recuperare.
Adauga un comentariu