Eveniment-Social

Comerciantii ieseni au fost sanctionati drastic. Amenzi uriase incasate de afaceristii locali

Publicat: 12 sept. 2016
1

@ Municipalitatea ieseana a aplicat in ultima perioada o serie de amenzi uriase, unor comercianti din oras care nu au respectat legea @ Cele mai multe amenzi au fost date pentru nerespectarea obiectului de activitate autorizat si pentru lipsa autorizatiilor de functionare  

Inspectorii municipalitatii iesene au aplicat mai multe amenzi in ultimele zile, unor agenti economici din oras care nu au respectat legislatia in vigoare. Conform reprezentantilor municipalitatii iesene, in ultima perioada au fost emise amenzi de peste 32 mii lei pentru mai multe nereguli ce au fost constatate. Astfel, au fost intocmite 25 de procese verbale, valoarea amenzilor fiind de 32.800 lei.

„Au fost date 13 amenzi în suma de 20.800 de lei pentru lipsa autorizatiilor de functionare, respectiv la unitati de alimentatie publica, comercializare produse alimentare si nealimentare si prestari servicii, dar si pentru nerespectarea obiectului de activitate autorizat. Alte doua amenzi în suma de 5.000 de lei au fost date pentru lipsa contractului de folosinta pentru amplasarea unor terase sezoniere, iar o amenda de 2.500 de lei a fost data  pentru neaducerea amplasamentului unei lucrari la reteaua publica de apa la parametrii initiali, din strada Nicolae Gane nr. 2. In plus, au mai fost date 9 amenzi în suma de 4.500 de lei pentru expunerea marfurilor în afara spatiilor de vânzare”, a spus Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Iasi.

Acesta a mai mentionat si ca au mai fost date alte doua somatii pentru salubrizarea unor terenuri din strada Mitropolit Varlaam nr. 54 si strada Pacurari nr. 86, dar si 15 somatii de prezentare a autorizatiilor de functionare la unii agenti economici. In plus, au mai fost date 2 somatii pentru refacerea domeniului public afectat de interventii la reteaua publica de apa din strada Tudor Vladimirescu nr. 32 si strada Moara de Vânt la intersectia cu strada Noua. O alta somatie a fost data pentru prezentarea graficului de executie din strada Vasile Lupu nr. 35.
Comentarii
  • Desigur numai micutele magazine, tonetele…, baba cu patrunjelu’..
    Bordurarii??? Asfaltatorii ??? Veolia ??? E-off ??? Administratorii de la blocuri ???

Adauga un comentariu