Actualitate

Comerciantii de la Sarbatorile Iasului vor fi verificati la sange

Publicat: 11 oct. 2016
1

Autoritatile judetene au constituit o comisie mixta de control pentru verificarea comerciantilor cu ocazia Sarbatorilor Iasului. Este vorba de o comisiei mixta formata din reprezentanti ai Prefecturii, ai Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, ai Directiei de Sanatate Publica, ai Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ai Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. Comisia va activa pana in data de 16 octomebrie, iar rezultatele finale vor fi facute publice pe 18 octombrie. 

„Privitor la controalele in echipe mixte, apreciez ca astfel va fi mai eficienta verificarea operatorilor economici si totodata va fi evitata perturbarea activitatii acestora. Nu dorim neaparat sanctionarea lor, ci scopul este de a asigura preintampinarea unor posibile abateri de natura sa afecteze consumatorii”, a spus prefectul Marian Grigoras. In acest an, peste o suta de agenti economici au solicitat autorizatii din partea municipalitatii pentru a-si expune marfa in oras la evenimentele dedicate Sarbatorilor Iasului.

Cele mai multe avize au fost date comerciantilor cu obiecte de artizanat, blanuri si piei. Primaria a emis în total 116 avize pentru comercianti, 40 de avize fiind pentru obiecte de artizanat, 35 de avize pentru comerciatii de blanuri si piei, 21 pentru alimentantie publica, 8 comerciantilor de caciuli, 6 pentru participantii la Sarbatoarea Vinului si 6 în zona parcului de distractii de la Strandul Municipal. Cele 116 standuri sau corturi ocupa o suprafata totala de 3.037 metri patrati.
Comentarii
Adauga un comentariu