National

Cofondatorul SMURD a murit

Publicat: 21 iun. 2016
1

Profesorul Mircea Chiorean, co-fondator SMURD si fost sef al Clinicii Antestezie si Terapie Intensiva din Targu Mures a murit. Vestea mortii lui Mircea Chiorean a cazut ca un fulger, iar printre cei care au reactionat a fost Raed Arafat.

„In cursul acestei nopti ne-a parasit Domnul Profesor Mircea Chiorean. Un om care a ramas vizionar si visator pana in ultimele clipe ale vietii sale. Fara profesorul Chiorean, multe nu s-ar fi intamplat si cu siguranta nu aveam cum sa incepem dezvoltarea SMURD si a sistemului de urgenta, incepand cu 1990, cand a avut curajul sa imbratiseze o idee si sa sprijine schimbarea in sistemul de urgenta in pofida tuturor impotrivirilor si a amenintarilor care il indemnau sa se delimiteze de proiectul SMURD.

Domnul profesor a crezut in tinerii si i-a sprijinit fara rezerve, a fost unul dintre putinii care au intins mana celor care aveau nevoie de sprijin in realizarea unor idei indraznete. Dansul a fost un adevarat profesor care a pregatit generatii de medici si caruia medicina de urgenta il datoreaza mult! Odihneasca-se in pace!”, a scris Raed Arafat pe contul sau de Facebook.

Profesorul Mircea Chiorean a fost cofondator SMURD si sef al Clinicii Antestezie si Terapie Intensiva din Targu Mures. Chiorean avea 83 de ani.
Adauga un comentariu