National

Codul Rutier se schimba din nou. Vezi modificarile

Publicat: 11 aug. 2014
1
Guvernul Victor Ponta a publicat un nou proiect de modificare a Codului Rutier.
Guvernul intentioneaza sa modifice din nou OUG 195/2002, referitor la circulatia pe drumurile publice. Iata ce vizeaza principalele modificari:
– Posesorii unui permis de categorie B vor putea sa conduca, pe drumurile publice, tractoare cu masa maxima de 3,5 tone.
– Se clarifica regimul cetatenilor straini care locuiesc de cel putin sase luni in Romania si care pot solicita obtinerea unui permis de conducere.
Citeste si: A ranit un motociciclist si a fugit de la fata locului. Ce s-a intamplat dupa e incredibil!
– Persoanele care si-au stabilit domiciliul ori resedinta in Romania pot sa isi inmatriculeze autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere ori remorcile la autoritatea competenta pe raza careia au domiciliul sau resedinta, dupa caz.
Permisul de conducere poate fi anulat chiar si in varianta in care soferul care a provocat un deces sau vatamare corporala primeste drept pedeapsa amenda, nu doar daca este condamnat la inchioare. Noua forma stabileste drept conditie de anulare a permisului de conducere situatia urmatoare: „Titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva la pedeapsa inchisorii sau amenzii ori cand instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie”.
Citeste si: Un pompier din Iasi a condus FARA PERMIS. Adevarul a iesit la iveala dupa 17 aniAdauga un comentariu