Magazin

Codul Insolventei, votat marti in Camera Deputatilor

Publicat: 15 apr. 2014
1

Proiectul de lege privind Codul Insolventei va fi votat marti in Camera Deputatilor, a anuntat premierul victor Ponta, precizand ca, in opinia sa, initiativa legislativa va fi adoptata. Camera Deputatilor este for decizional pentru Proiectul de Lege privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, potrivit Hotnews.ro.

„Ne-am intalnit astazi toti parlamentarii coalitiei de guvernare si am discutat. Codul insolventei este cel mai important subiect si cred ca va fi adoptat astazi de Camera Deputatilor”, a anuntat seful Executivului.

Citeste si: Noul Cod al insolventei intra astazi in vigoare. CCR nu s-a pronuntat asupra actului normativ

Aflat pe ultima suta de metri in Parlament, noul Cod al Insolventei il nemultumeste tocmai pe seful Fiscului, Gelu Stefan Diaconu. Presedintele ANAF sustine ca legea in forma actuala ii sprijina pe cei care intra in insolventa si pe specialistii din domeniu. Uluiti de declaratii, parlamentarii si practicienii in insolventa sustin ca ANAF-ul nici macar nu a trimis in Parlament amendamente la noua lege. Iar in forma actuala tot Fiscul e favorizat.

Citeste si: Codul INSOLVENTEI, contestat la CCR

Noul Cod al Insolventei a fost redactat sub supravegherea expertilor de la Banca Mondiala si Fondul Monetar International care, prin modificarile aduse, au urmarit ca Romania sa se alinieze reglementarilor Uniunii Europene in materie de insolvente. Dorinta specialistilor e ca ANAF-ul sa devina mult mai flexibil in relatia cu firmele care intra in insolventa.

Citeste si: Victor Ponta a mintit FMI privitor la CODUL INSOLVENTEI

Prin noul Cod s-a reusit doar ca Fiscul sa nu mai poata respinge dupa bunul plac planul de reorgonizare judiciara a firmelor si deci sa le trimita direct in faliment. Mai mult, chiar daca in toate statele UE, prioritate la plata creantelor o au cele catre sistemul pensii si de asigurari sociale, in Romania, Fiscul ramane pe prima pozitie. În plus, in baza noului Cod, Fiscul are si un termen de gratie de 60 zile in fata tuturor creditorilor pentru a-si recupera creanta. Însa nimic din toate astea nu-l multumeste pe seful Fiscului. Gelu Diaconu spune ca noua lege e in dezavantajul bugetului de stat.
Adauga un comentariu