Local

Cod rosu la frontiera. S-au luat masuri urgente

Publicat: 28 aug. 2016
1

@ Toti cetatenii sunt verificati la sange @ Afluxul mare de calatori i-a determinat sa suplimenteze numarul de lucratori

Sfârsitul lunii august este si incheierea perioadei de vacanta, petrecuta de cetatenii din Republica Moldova în afara granitelor tarii de origine, marcata de întoarcerea la munca în state ale Uniunii Europene sau a cursantilor unor institutii de învatamânt in tara noastra, fapt ce determina o crestere a traficului de calatori la Frontiera de Est a României. Pe Frontiera de Est sunt operationale 6 puncte rutiere de trecere a granitei, în care sunt deschise 24 de fluxuri de intrare în tara si 23 de iesire. Cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele vamale Albita si Sculeni.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a dispus masuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor pâna la capacitatea maxima permisa de infrastructura fiecarui punct, astfel încât, la nivelul Frontierei de Est, peste 650 de politisti desfasoara, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat. De asemenea, este folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuratiei acestora si în cele mai tranzitate, în functie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau iesire în/din tara, precum si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, tinând cont ca în aceasta perioada sunt facute verificari sistematice asupra tuturor persoanelor care tranziteaza frontiera.

În acelasi timp, au fost dispuse masurile necesare pentru o supraveghere sporita a frontierei de stat, în vederea prevenirii si combaterii migratiei ilegale în zona de competenta. În perioada sezonului estival (1 iunie – 15 august), la Frontiera de Est au fost inregistrate aproximativ 2,18 milioane treceri de persoane, din care 1,09 milioane pe sensul de iesire si 1,08 milioane pe sensul de intrare în tara. În aceeasi perioada a anului 2015, au fost 1,7 milioane treceri de persoane, fiind înregistrata o crestere cu aproximativ 22% a traficului de calatori. În ceea ce privesc punctele de frontiera, cele mai tranzitate, în perioada 1 iunie – 15 august, au fost Punctele de Trecere a Frontierei Albita (680.000 treceri) si Sculeni (530.000 treceri).

Citeste si:  Masuri sporite de securitate la frontiera cu Serbia. Care este motivul?
Comentarii
Adauga un comentariu