National

COD GALBEN de ploi torentiale, grindina si vijelii

Publicat: 25 sept. 2015
1

ANM a emis o avertizare de fenomene meteo periculoase pentru urmatoarele ore.

COD GALBEN de furtuni. Intre orele 19:45 si 21:30, local in judetul Mures, in jumatatea vestica, mai ales in zona localitatilor:, Taureni, Dalu, Grindeal, Chetani, Ludus, Iernut, Tarnaveni, Botorca, Adamus cu deplasare spre Sanpaul, Band, Pogaceaua se vor semnala averse de ploaie ce pot depasi 25-30 l/mp, descarcari electrice.

Intre orele 18:30 si 20:30, pe arii relativ extinse in judetul Dolj, inclusiv municipiul Craiova si pe aliniamentul Rast-Seaca de Camp-Bailesti-Segarcea-Caraula-Radovan-Podari-Murgasi-Bradesti-Filiasi-Cernatesti si zonele adiacente, se vor semnala frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, averse ce vor depasi izolat 30-35 l/mp.

De aseemenea, intre orele 19:00 si 20:30, local in jumatatea nordica a judetului Sibiu, in zona localitatilor: Copsa Mica, Medias, Loamnes, Seica Mare, Vurpar, cu deplasare spre Biertan, Dumbraveni, Barghis, se vor semnala averse de ploaie ce pot cumula 25-30 l/mp, descarcari electrice.

Administratia Nationala de Meteorologie avertizeaza ca in perioada 25 septembrie, ora 10 – 26 septembrie, ora 15, se vor inregistra ploi insemnate cantitativ.

In intervalul mentionat, vor fi perioade in care ploile se vor semnala pe arii extinse si vor fi mai insemnate cantitativ, in a doua parte a zilei de vineri si la inceputul noptii de vineri spre sambata (25/26 septembrie) cu precadere in Oltenia si in Banat, apoi in Transilvania, Crisana si Maramures.

Vor fi mai ales averse, insotite, in special in dupa-amiaza zilei de vineri, de descarcari electrice si intensificari ale vantului. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 35…40 l/mp si vor fi conditii de grindina.
Adauga un comentariu