National

Cod galben de ninsori

Publicat: 10 dec. 2012
1

Meteorologii au emis, luni, o atentionare Cod Galben de ninsori abundente si viscol in 28 de judete, inclusiv in Municipiul Bucuresti, valabila pentru 24 de ore, incepand de marti, ora 12.00.
Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in intervalul 11 decembrie, ora 12.00 – 12 decembrie, ora 12.00, va ninge in majoritatea regiunilor.
Ninsorile vor fi mai consistente in primele ore ale intervalului in Banat si Oltenia, apoi in Muntenia si Moldova. In Dobrogea, precipitatiile vor fi mixte, favorizand producerea de polei.
Cantitatile de precipitatii vor depasi, local, 15-20 litri/mp si, izolat, in sud-est, 25-30 litri/mp. De asemenea, vantul va avea intensificari mai ales spre seara si noaptea, depasind temporar la rafala 50-60 km/h si viscolind zapada.
Fenomenele meteorologice prognozate si incadrate la categoria Cod Galben pot cuprinde: averse, descarcari electrice, intensificari de vant, fiind obisnuite pentru zona in care sunt anuntate, conform legendei de coduri al ANM.
Activitatea instructiv-educativa a fost suspendata sau afectata de caderile de zapada in 1.486 unitati de invatamant din 12 judete, numarul de elevi si prescolari afectati fiind de peste 200.000, informeaza, luni, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS). Acesta precizeaza ca in judetele Timis si Suceava, cursurile au fost suspendate integral in toate cele 1.425 de scoli, iar trei judete au raportat suspendarea activitatii scolare in mai mult de zece unitati de invatamant: Dambovita – 20, Galati si Prahova, ambele cate 14.
In judetele Iasi, Buzau, Valcea, Arad, Caras-Severin, Harghita si Arges se inregistreaza intre unu si cinci scoli in care nu se sustin cursuri.
Adauga un comentariu