National

Cocos ii denunta pe Blaga si Udrea. 3 milioane de euro pentru campania din 2009

Publicat: 25 feb. 2015
1

Dorin Cocos ar fi aratat in denuntul facut la DNA ca i s-a cerut sa plateasca produse de trei milioane de euro pentru PDL, in campania electorala din 2009, pentru a primi sprijinul Guvernului in derularea contractului Microsoft, mentionand ca a fost sprijinit de Vasile Blaga si Elena Udrea.

Denuntul facut de Dorin Cocos in dosarul Microsoft:

„Precizez ca am sprijinit personal campania electorala din anul 2009, pentru a obtine sprijinul Guvernului in vederea derularii acestui contract (Microsoft – n.r.). In acest sens am fost sprijinit de catre Vasile Blaga si Elena Udrea. Intr-o discutie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc contravaloarea produselor din lista mai sus mentionata, precizandu-mi ca suma ajunge la aproximativ 3 milioane de euro”, spune Cocos in denunt.

Citeste si Blaga: Domnul Cocos nu a adus niciun ban la partid, cine a cotizat e pe lista oficiala

In aceeasi pagina, se mai spune inca o data ca Elena Udrea stia de demersurile facute in vederea derularii contractului de licentiere Microsoft.

„Precizez ca Elena Udrea cunostea despre demersurile facute de mine in vederea derularii contractului de licentiere Microsoft si despre banii primiti si asa cum am spus mi-a acordat sprijinul ei in Guvern. Despre acest lucru stia si Vasile Blaga, care, de asemenea, a sprijinit derularea contractului”.

Cocos ar mai fi aratat in fata anchetatorilor ca, din banii primiti de la Pescariu, a cumparat impreuna cu Elena Udrea jumatate din hotelul Grivita: „Din banii primiti in cont de la Dinu Pescariu am achizitionat pe persoana fizica, impreuna cu fosta mea sotie, Elena Udrea, ½ din Hotelul Grivita, avand fiecare in proprietate ¼ chiar si azi”.

„Nu cunosc care a fost circuitul sumelor de bani de la Ministerul Comunicatiilor catre beneficiarii finali. Pot spune insa ca o parte din acesti bani au ajuns la Dinu Pescariu care a efectuat platile catre noi”, se mai spune in document.

Citeste si Dosarul Microsoft. Dinu Pescariu, audiat din nou la DNA

Totodata sunt enumerate sume de bani primite de la Dinu Pescariu.

„Restul de 1.800.000 – 1.900.000 de euro a fost achitata de Dumitru Nicolae pentru mine din banii primiti de la Dinu Pescariu, in contul din Elvetia, pentru achitarea contravalorii altor produse electorale. Precizez ca au fost 27 de containere de materiale electorale.

In perioada 2008 – 2011 am primit de la Dinu Pescariu 700.000 de euro in contul meu din Banca Transilvania, suma ce se regaseste si in declaratiile de avere ale fostei mele sotii, Elena Udrea. Am mai primit de la Dinu Pescariu suma de 200.000 de euro intr-un cont din Dubai al unei prietene pe nume Dumitrache Doina care a deschis un restaurant cu specific romanesc.

Am mai primit cash de la Dinu Pescariu suma de aproximativ 100.000 de euro, retrasa de pe doua carduri ale lui Dinu Pescariu in mai multe randuri.

Citeste si Udrea a iesit de la ICCJ in LACRIMI. Ce declaratii surprinzatoare a oferit

Incepand cu sfarsitul anului 2011 lui Dinu Pescariu i s-au blocat conturile din Elvetia, din acel moment nemaifacand nicio plata catre mine. Acesta este motivul pentru care suma de 500.000 de euro mi-a fost virata de Dinu Pescariu dintr-un cont personal de la Banca Transilvania”, se mai spune in documentul citat.

Cocos ar mai fi sustinut in denunt ca, din cauza blocarii conturilor lui Dinu Pescariu din Elvetia, suma ce i-a fost remisa cu titlu de beneficiu propriu a fost de aproximativ 1.800.000 de euro, respectiv 700.000 de euro din cont, 200.000 de euro in Dubai, 100.000 de euro retragerile din cartile de credit si cei 800.000 de euro cash, din care 500.000 de euro i-a imprumutat lui Gabriel Sandu.

Instanta suprema a dispus, luni, inlocuirea masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Dorin Cocos, la propunerea facuta de procurorii DNA dupa ce fostul sot al Eleni Udrea ar fi facut un denunt in dosarul „Microsoft”.

In dosarul „Microsoft”, Dorin Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Totodata, potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societatii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania. Gabriel Marin a facut un denunt la DNA, aratand ca i-a platit lui Dorin Cocos prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.

Citeste si Gheorghe Stefan, declaratii BOMBA la DNA

La randul sau, Dinu Pescariu, vizat in dosarul „Microsoft”, a denuntat-o pe Udrea, aratand ca aceasta i-a cerut 500.000 de euro „pentru a-i rezolva problemele din justitie”.

Totodata, potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.
Adauga un comentariu