National

Clotilde Armand catre Iohannis: Romanii v-au votat sa va implicati. V-ati retras in turnul de fildes

Publicat: 05 iul. 2016
1

Clotilde Armand a comentat, marti, apelul presedintelui Klaus Iohannis pentru „decuplarea clientelei de orice fel de la banul public”, afirmand ca romanii sperau ca Iohannis sa fie un „sustinator neobosit” al sperantelor acestora, insa el a ales sa se retraga in “turnul de fildes” de la Cotroceni.

“Domnul presedinte Klaus Iohannis a facut azi un apel pentru > si pentru banul public prin eliminarea coruptiei si reducerea birocratiei>>. Acesta este un mesaj la care USB subscrie intru totul”, a declarat Clotilde Armand, pe Facebook, criticand in continuare activitatea desfasurata de presedintele Klaus Iohannis.

Clotilde Armand ii cere lui Iohannis sa spuna unde a fost “cand PNL si PSD au batut palma pentru a organiza mascarada alegerilor locale intr-un singur tur”, cand s-a adoptat noua lege a partidelor politice care obliga formatiunile nou-infiintate sa depuna liste de candidati proprii aproape la fiecare runda de alegeri pentru a nu fi radiate, dar si unde a fost cand “PNL si PSD bateau palma pentru a-si transa majoritatea primariilor din tara printr-un blat de proportii nationale”.

Clotilde Armand sustine ca desi mai spera ca Iohannis ar putea fi presedintele Romaniei se teme ca aceasta speranta “isi traieste ultimele zile”.

“Romania are nevoie de un presedinte implicat, responsabil si care sa comunice neobosit cu oamenii. Un presedinte care sa fie avocatul cetatenilor in fata actualelor partide parlamentare clientelare si mafiote.Inca mai sper ca acest Presedinte puteti fi dumneavoastra domnule Iohannis, insa mi-e teama ca desi speranta moare ultima, acum isi traieste ultimele zile”, sustine Clotilde Armand.

Reprezentanta USB se intreaba insa ce ramane de facut cand in aceeasi zi in care presedintele lanseaza mesaje despre decuplarea clientelei politice de la banul public ies la iveala mai multe licitatii care trezesc semne de intrebare, organizate de Primaria Capitalei, condusa de Gabriela Firea, sotia lui Pandele.

“Insa ce ne facem domnule Presedinte cand in aceeasi zi in care dumneavoastra lansati astfel de apeluri, aflam de faptul ca o firma avand ca obiect de activitate panificatia, firma abonata deja la contractele cu statul, castiga o licitatie organizata de Primaria Capitalei pentru cumpararea de hidrobiciclete, barcute, caiace si un vaporas turistic? Evident, o licitatie la care aceasta firma – ASTRA BUCURESTI & CO PROD SRL pe numele sau – a fost singurul ofertant. Ce ne facem cand aflam ca actionarul majoritar al acestei firme, cu sediul in Voluntari, este doamna Adriana Pandele? Trebuie sa o credem pe cuvant pe doamna Firea ca nu este nicio legatura intre doamna Pandele si sotul domniei sale, primar in localitatea Voluntari, nu-i asa?”, se intreaba Clotilde.

Fosta candidata la Primaria Sectorului 1 aminteste si licitatia de atribuire a lucrarilor de refacere a fatadei teatrului Odeon a fost castigata de “o firma care a licitat cu 1 milion de Euro mai mult decat firma care depusese cea mai competitiva oferta”.

“De aceasta s-a modificat legea achizitiilor publice? Ca sa alimentam firmele de partid cu milioane de Euro, iar functionarii publici sa nu mai aiba nicio jena penala cand atribuie astfel de contracte scandaloase?”, scrie Clotilde.

Clotilde Armand ii transmite presedintelui Klaus Iohannis ca romanii l-au votat pentru a se implica in viata cetatii. In timp ce el a ales sa se retraga “in turnul de fildes de la Cotroceni”.

“Domnule Presedinte, romanii v-au votat pentru a fi implicat in viata cetatii, pentru a fi portavocea dorintelor si sperantelor lor de schimbare in bine a tarii. V-au ales pentru ca sperau ca veti fi un sustinator neobosit al reformei statului si al luptei impotriva coruptiei. Insa dumneavoastra alegeti sa va retrageti in turnul de fildes de la Cotroceni, de unde o data la trei luni mai emiteti astfel de opinii cu valoare pur academica”, ii transmite Clotilde lui Iohannis.
Adauga un comentariu