Actualitate

Clipe de groaza intr-o mare sala de spectacole din Iasi. Pompierii au intervenit in forta

Publicat: 12 nov. 2015
1

@ O adevarata tragedie de proportii a fost evitata, in ultima clipa, la Iasi! @ Chiar daca la finalul anului trecut, aici a avut loc un incendiu teribil, abia ceea ce s-a intamplat in clubul bucurestean Colectiv a trezit autoritatile responsabile @ Practic, locul unde au asistat la manifestari inclusiv sute de copii, nu indeplineste toate normele de Protectie si Securitate la Incendii

Stare de fapt stupefianta la Iasi! Chiar daca, anul trecut, la Ateneul Tatarasi (aflat in subordinea municipalitatii – n.r.) a avut loc un incendiu ce putea sa provoace o adevarata tragedie, asemanatoare cu cea petrecuta in clubul bucurestean Colectiv, cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) au decis abia acuma sa suspende (momentan – n.r.) toate manifesarile programate aici.

Citeste si: EXCLUSIV. Incendiu la Ateneul Tatarasi. Intervin pompierii – UPDATE GALERIE FOTO, VIDEO

„Ateneul Tatarasi informeaza publicul si colaboratorii ca, din cauza noilor acte normative ce reglementeaza activitatea de Protectie si Securitate la Incendii, activitatea institutiei se suspenda. In perioada urmatoare, la sediul Ateneului Tatarasi vor avea loc lucrari de revizie si completare a sistemului de prevenire a incendiilor. Astfel, se amana spectacolele de teatru: «1+1=3», regie Andrei Ciobanu, programat pe 13 noiembrie 2015, «Fata fara zestre» de Alexandr Nicolaevici Ostrovski, regie Radu Ghilas, programat pe 15 noiembrie, «Dragoste pe…GPS», regie Andrei Ciobanu, programat pe 20 noiembrie si «Steaua fara nume», de Mihail Sebastian, regie Andrei Ciobanu, programat pe 21 noiembrie. Biletele achizitionate deja pot fi pastrate pentru urmatoarele reprezentatii sau spectatorii pot intra in posesia contravalorii acestora la sediul institutiei, de luni pana vineri, in intervalul orar 9:00-16:00. Cursurile pentru copii si tineret vor fi recuperate ulterior, programul fiind stabilit impreuna cu parintii si profesorii”, au anuntat sec oficialii de la Ateneu. Pe de alta parte, contactat telefonic de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI (BZI), Liviu Bratescu, directorul institutiei, a recunoscut sa sunt o serie de deficiente in legatura cu respectarea normelor PSI. „In urma discutiilor avute cu cei de la ISU, in maximum o saptamana ne vom reglementa problemele legate de indeplinirea normelor PSI. Concret, este vorba de probleme la doua trape de aerisire pe care ar trebui sa le avem noi si care la acest moment nu sunt suficiente. Repet, suspendarea activitatii la Ateneul Tatarasi va dura maximum o saptamana”, a declarat Bratescu.

Citeste si: Ancheta la Ateneul Tatarasi dupa incendiul de ieri – UPDATE

Filarmonica, Teatrul Luceafarul si Nationalul nu au probleme!

Pe de alta parte, cele trei cladiri culturale celebre si destinate manifestarilor artistice de amploare din Iasi, respectiv Filarmonica de Stat Moldova, Teatrul National (TNI) Vasile Alecsandri, respectiv Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, indeplinesc toate normele legate de protectia impotriva incendiilor, motiv pentru care isi vor continua activitatea in mod normal. Reporterii BZI au discutat atat cu managerul Filarmonicii, Bujor Prelipcean, cu Ioan Holban, directorul Teatrului Luceafarul si cu directorul-adjunct artistic al TNI, Daniel Busuioc. Acestia au precizat ca nu se pune problema suspendarii activitatilor in aceste locatii, intrucat toate normele ISU sunt indeplinite cu strictete.

Citeste si: In ce cladiri culturale celebre din Iasi puteti intra fara frica de incendiu
Comentarii
  • Ce a dorit sa spuna prin expresia citez;Concret, este vorba de probleme la doua trape de aerisire pe care ar trebui sa le avem noi si care la acest moment nu sunt suficiente.?Halal, om de cultura!

  • Aceasta cladire este prost administrata.S-au facut adaugiri de incaperi,usi,fara a avea avizul PSI,care blocheaza caile de acces si aerisire a institutiei,rezerva de apa este lasata de ani de zile in paragina in curtea spitalului,hidrantii nu sunt in stare de functionare,etc.Parca este un camin cultural lasat in paragina,nicidecum un teatru.Daca nu a inteles nimic din incendiul de anul trecut,cat si din tragedia de la Colectiv,este clar ca acest director nu are ce cauta in aceasta institutie.

  • Nu se specifica pentru cand se amana aceste spectacole.Daca se face la fel ca reparatia acoperisului care a stagnat aproape 3 ani,desi lucrarea in sine s-a realizat in 2 luni si jumatate,sa intelegem ca si amanarea spectacolelor este la fel?

  • Bratescule, de 5 ani de cand ai venit la Ateneu n-ai facut nimic pe linie de PSI,ca de altfel in general.Vezi ca ai mai luat o amenda tot de la ISU si n-ai facut nimic de atunci.Vezi ca rezerva de apa nu poti sa o faci intr-o saptamana.Nu te mai plimba prin oras si apuca-te de treaba.Vezi ca programul de lucru nu este de la 11 la 14, asa cum il faci tu.Si retine, ai avut control de la ISU, nu discutii ca-n PNL cu Fenechiu.

Adauga un comentariu