Eveniment-Social

Cladirea Muzeului de Istorie Naturala va fi reabilitata

Publicat: 26 iul. 2016
1

Dupa ce ani la rand a fost disputat prin tribunale, iar structura cladirii s-a degradat pe zi ce trece, Muzeul de Istorie Naturala va putea fi in sfarsit reabilitat. Cladirea a intrat in posesia municipalitatii, dupa un sir lung de procese, iar sefii primariei au decis sa reabiliteze urgent imobilul. Intr-o prima etapa, vor fi alocati 215 mii lei pentru intocmirea documentatiei necesare demararii lucrarilor. Firmele interesate pot depune oferte pana la 9 august, deschiderea acestora urmand a avea loc o zi mai tarziu.

„Obiectul achizitiei consta in servicii de proiectare pentru consolidarea si reabilitarea Muzeului de Istorie Naturala- corp A. Se va avea in vedere expertiza tehnica, documentatia de avizare a lucrarilor de interventie si documentatii pentru obtinere avize conform certificatului de urbanism si elaborare cerere de finantare, conform caietului de sarcini”, se arata in documentul municipalitatii iesene.

Dupa ani de procese, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis ca Primaria municipiului Iasi este administratorul de drept al imobilului. Decizia magistratilor a venit in contextul unei dispute intre Universitatea Alexandru Ioan Cuza si Societatea de Medici si Naturalisti. Monumentul se afla intr-o stare avansata de degradare si are un grad ridicat de risc seismic. Municipalitatea a cedat imobilul catre Universitatea Cuza, aceasta urmand a se ocupa de administrarea muzeului.
Comentarii
  • Alta idee buna. Chiar merita acest muzeu sa fie renovat. Chiar daca s-a pierdut la competitia pt. ,,capitala europeana a culturii,, , muzeele din Iasi, ca si vechile biserici, merita atentia primariei. Felicitari !

Adauga un comentariu