Eveniment-Social

CJ a stabilit bugetele spitalelor iesene

Publicat: 03 feb. 2011
1

Consiliul Judetean Iasi a finalizat proiectul de buget pe anul in curs pentru toate cele sase unitati medicale pe care le are in subordine. Pentru Spitalul de Copii Sf. Maria, Consiliul Judetean Iasi a stabilit suma de 73,8 milioane lei. Din aceasta suma, cheltuielile de personal insumeaza 40,8 milioane lei, pentru bunuri si servicii – 32,3 milioane lei, restul sumei fiind destinata cheltuielilor de capital. Pentru Spitalul de Pneumologie din Iasi a fost stabilita o suma de 39,6 milioane lei. Pentru functionarea unitatii a fost alocata suma de 38 milioane lei, in timp ce un milion lei vor fi directionati catre dezvoltare. Cei mai multi bani provin din contractele incheiate cu casele de asigurari, aproximativ 33 milioane lei.
La Maternitatea Elena Doamna din Iasi a fost stabilita suma de 13,9 milioane lei. Pentru functionarea spitalului au fost alocate 12,2 milioane lei, restul sumei vizand partea de dezvoltare. In schimb, Maternitatea Cuza Voda va avea un buget de 40 milioane lei. Din aceasta suma 38,4 milioane lei vor fi directionati pentru functionalizarea spitalului, iar restul pentru dezvoltarea unitatii medicale.
Spitalul Clinic de Urgenta Prof. Dr. N. Oblu va beneficia de un buget de 43,3 milioane lei, in timp ce Spitalul de Boli Infectioase va avea alocata suma de 30,1 milioane lei. Pentru functionarea spitalului au fost dati 27 milioane lei, restul fiind directionat catre dezvoltare. „Veniturile si cheltuielile unitatilor medicale aflate sub autoritatea Consiliului Judetean Iasi au fost preluate din anul 2010 in bugetul general centralizat al institutiei. Pentru fiecare din cele sase spitale a fost intocmit un buget general, complet diferit fata de cel de anul trecut”, a afirmat Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi.
Adauga un comentariu