Magazin

Ciuhandu clarifica: E o treaba care priveste DNA

Publicat: 29 mart. 2012
1

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat, joi, referitor la cazul in care firma Confort Construct a prezentat la Arad doua documente care ar fi fost falsificate si despre care sustinea ca erau emise de Primaria Timisoara, ca „este o treaba care priveste Primaria Arad si DNA”.

„Este o treaba care priveste Primaria Arad si DNA„, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gheorghe Ciuhandu, fara a dori sa faca alte precizari. Purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara, Flavius Boncea, a declarat ca Primaria Arad a solicitat, la sfarsitul anului trecut, municipalitatii din Timisoara sa confirme ca doua documente cu care firma Confort Construct s-a prezentat la doua licitatii la Arad sunt emise de Primaria Timisoara.

Este vorba despre o recomandare pentru o lucrare facuta la Timisoara si un proces-verbal la o alta lucrare. Potrivit lui Boncea, firma Confort Construct a depus cele doua documente ca si cum ar fi fost emise de Primaria Timisoara. „Noi am dat doar un raspuns Primariei Arad cum ca aceste acte nu au fost emise de Primaria Timisoara, mai departe Primaria Arad a urmat sa sesizeze instanta”, a spus Boncea. El a afirmat ca institutia nu a sesizat Politia in acest caz si nici politistii nu au cerut documente de la Primarie legate de aceasta firma. La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Andreea Cinteza, a declarat ca institutia nu a fost sesizata cu privire la actele respective.

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, declara, la inceputul lunii ianuarie, ca semnatura i-a fost falsificata in doua scrisori de recomandare prezentate de firma Confort Construct la o licitatie organizata de Primaria Arad pentru construirea unor piste de biciclisti si reabilitarea unui pasaj rutier. Licitatia a vut loc in vara anului trecut, iar dupa depunerea dosarului de catre firma Confort Construct, Primaria Arad a transmis o solicitare Primariei Timisoara pentru verificarea autenticitatii documentelor, pentru ca cele prezentate erau in fotocopii. Ulterior, Primaria Timisoara a semnalat ca semnaturile primarului Ciuhandu si a sefului Directiei de Drumuri si Transporturi ar fi fost falsificate pe scrisorile de recomandare.

In februarie, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Arad, procurorul Flavius Chis, declara ca institutia s-a sesizat din oficiu in acest caz. „Parchetul de pe langa Judecatoria Arad s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul documentelor care ar fi fost falsificate. Este un caz cu autori necunoscuti si se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de fals material in inscrisurii oficiale„, declara procurorul.

Joi, politistii au ridicat de la Primaria Arad mai multe documente legate de licitatiile la care a participat firma Confort Construct din Timisoara.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Arad, Corina Draghici, ancheta se refera la dosarul in care Primaria Timisoara a semnalat ca a fost falsificata semnatura primarului Gheorghe Ciuhandu si a altor functionari ai Primariei Timisoara pe documente prezentate de Confort Construct la o licitatie organizata in Arad. „Procurorii aradeni s-au autosesizat la vremea respectiva, iar acum probabil ca au extins cercetarea pentru ca solicitarea a fost pentru copii de pe toate documentele de la licitatiile la care a participat firma Confort Construct. In momentul de fata avem cateva contracte semnate cu aceasta firma, unul dintre ele vizand intretinerea unor strazi din municipiul Arad”, a declarat Draghici.

Conform acesteia, la sediul Primariei Arad s-au prezentat numai politisti, nu si procurori, nefiind vorba despre o perchezitie a DNA. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, declara ca documente legate de aceeasi firma au fost solicitate de politisti si altor administratii din tara care au contracte cu societatea. Directia Nationala Anticoruptie preciza, la randul sau, ca sunt ridicate acte de la Primaria Arad si Consiliul Judetean intr-un dosar aflat in faza actelor premergatoare, nefiind vorba despre perchezitii.

„Cu referire la informatiile aparute in mass-media in cursul zilei de 29 martie 2011 privind perchezitii efectuate de procurorii DNA la Arad, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa faca urmatoarele precizari: Nu este vorba de efectuare de perchezitii, ci de ridicare de documente de la Primaria Arad si de la Consiliul Judetean Arad intr-un dosar aflat in faza actelor premergatoare”, arata DNA intr-un comunicat de presa.
Adauga un comentariu