Actualitate

Ciudatenia primelor botezuri din Iasi! 90 la suta dintre bebelusi poarta acelasi prenume

Publicat: 07 ian. 2014
1

In primele doua zile ale anului 2014, la Serviciul de Stare Civila Iasi a fost depus un numar record de cereri pentru eliberarea certificatelor de nastere. Potrivit oficialilor DLEP, in perioada sarbatorilor de iarna, la Iasi au fost adusi pe lume circa 200 de bebelusi. Aproape toti bebelusii nascuti in intervalul decembrie 2013 – ianuarie 2014 poarta numele unui sfant sarbatorit in aceasta perioada. Mai precis, iesenii au optat pentru prenumele Stefan, Stefana, Vasile, Ion, Ionut sau Ioana. „Un aspect interesant pe care l-am sesizat la aceste aproape 200 de cereri este acela ca pentru circa 90% dintre bebelusi, unul dintre prenumele solicitate este de Stefan sau Stefana”, a precizat Marius Bodoga, seful Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor (DLEP).

In alta ordine de idei, DLEP fost luata cu asalt de ieseni, primele doua zile din anul 2014 fiind extrem de aglomerate pentru angajatii acestei institutii. Astfel, aici s-au format cozi si s-a lucrat destul de greu. „Angajatii nostri au preluat pentru solutionare peste 1.000 de cereri depuse in vederea eliberarii buletinelor. Pana in prezent au fost eliberate 800 de carti de identitate. In ciuda faptului ca acum este mai aglomerat, vom mentine termenul de cinci zile pentru eliberarea cartilor de identitate, de la data preluarii documentelor”, a completat Marius Bodoga.
Comentarii
  • Pentru mine e ciudat faptul ca desi in fiecare an de Sf Parascheva se aduna mii si mii de oameni s-o omagieze pe sfanta,nici un roman nu-i pune numele Parascheva sau Parachiv copilului sau.De ce ?

Adauga un comentariu