Local

Circulatie blocata in tot orasul. Ce strazi vor fi inchise in aceasta saptamana

Publicat: 10 oct. 2016
1

Circulatia rutiera pe mai multe artere din oras va fi restrictionata in perioada derularii Sarbatorilor Iasului. In urma unei sedinte a Comisiei de Circulatie, autoritatile locale au luat decizia sa restrictioneze circulatia in anumite zone, pentru ca evenimentele sa se desfasoare in conditii optime. Astfel, se restrictioneaza circulatia masinilor in cursul zilei de miercuri, 12 octombrie, între orele 19:00 si 20:30, in centru, pentru derularea pelerinajului Calea Sfintilor. Acesta va avea loc pe traseul strada I. C. Bratianu – strada Cuza Voda – strada Armeana – strada C. Negri. Joi, 13 octombrie, începând cu ora 17:00, traficul va fi blocat in zona Piata Unirii, unde va avea loc concertul „Iasul sarbatoreste româneste”.

Totodata, a fost interzisa comercializarea bauturilor alcoolice pe o raza de 500 de metri în zona desfasurarii evenimentului. Sambata, 15 octombrie, între orele 18:00 si 24:00, cand se va derula concertul de la Palatul Culturii, se închide circulatia rutiera pe strada Palat si strada A. Panu. Tot sambata, incepand cu ora 14:00, se restrictioneaza circulatia rutiera pe bulevardul D. Mangeron pe banda dinspre Bahlui, în zona Podului Avram Iancu. Duminica, 16 octombrie, între orele 20:00 si 24:00, se restrictioneaza circulatia auto pe bulevardul Dimitrie Mangeron si Splai Bahlui Mal Drept în vederea organizarii concertului Holograf si a spectacolului de lasere si artificii.

„În urma aceleiasi sedinte a Comisiei de Circulatie, primarul municipiului Iasi a emis o dispozitie privind luarea unor masuri de restrictionare a circulatiei în ziua de miercuri, 12 octombrie, între orele 8:00 si 18:00, pentru evitarea blocajelor din traficul rutier datorate numarului mare de participanti la concursul pentru ocuparea posturilor de director si director adjunct din unitatile de învatamânt preuniversitar din judetul Iasi, concurs organizat la Colegiul Tehnic Gh. Asachi si Liceul Teoretic de Informatica Gr. Moisil. Astfel, parcarea autovehiculelor se va face pe strada Toma Dimitrescu, la Stadionul Emil Alexandrescu, precum si la terenul de sport de pe strada Dumbrava Rosie. Totodata, se interzice parcarea autovehiculelor pe strazile adiacente celor doua unitati de învatamânt unde va avea loc concursul”, au aratat reprezentantii municipalitatii iesene.
Comentarii
  • Prea multe restrictii, prea multa circulatie blocata! Viitorii (tot aia) directori nu pot da examen decat daca cetatenii stau smirna pe trotuar? Si asta tocmai cand sarbatorile Iasului blocheaza orasul! Blocand centrul, nod major de trafic, blocati tot. Iesenii n-au decat sa zboare, ca Icar! O primarie prea zeloasa in perioada pre-electorala pe spinarea cetatenilor orasului.

  • Mareata Primarie si ” competenta comisie de circulatie” ne informeaza,ca de obicei,ce au facut impotriva contribuabililor si nu pentru ei. Trebuiau sa comunice si cum rezolva acest blocaj,care sunt masurile de fluidizare a circulatiei si-asa sufocata de incompetenta. Dar ,nu conteaza ,cainii latra caravana trece ! Saru mana dom’ Primar & Co. !

Adauga un comentariu