National

Circa 3,4 tone de carne de pui, depistate cu Salmonella la Suceava

Publicat: 06 nov. 2013
1

O cantitate de 3.472 de kilograme de carne de pui congelata provenind de la Avicola Calarasi si retrasa de la comercializare dintr-un supermarket din Suceava urmeaza sa fie incinerata, dupa ce in urma analizelor a fost depistata Salmonella.
 
In urma analizelor facute pe probele din cantitatea de 3.472 de kilograme de carne de pui congelat care a fost retrasa de la vanzare a fost confirmata „prezenta salmonellei netipizate, urmand ca tipizarea sa fie facuta ulterior”, la Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa transmis, miercuri, de reprezentantii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Suceava, informeaza Mediafax.
 
„Serviciile sanitare vor dispune ridicarea sechestrului instituit asupra lotului, intocmirea documentelor si dirijarea la neutralizare (incinerare)”, se mai precizeaza in comunicatul DSVSA Suceava.
 
Peste 16 tone de carne de pui de la Avicola Calarasi au ajuns in judetul Suceava, din care 12,6 tone au fost comercializate, iar 3,6 tone au fost sechestrate pentru analize.
Adauga un comentariu