Sport

Ciprian Paraschiv se opune mutarii centrului olimpic de scrima la Brasov

Publicat: 29 oct. 2013
1
Directorul Directiei pentru Sport si Tineret a Judetului Iasi, Ciprian Paraschiv, a anuntat ca nu este de acord cu proiectul presedintelui Federatiei Romane de Scrima, Mihai Covaliu, de a muta Centrul Olimpic de pregatire a juniorilor – fete, de la Iasi la Brasov. In sustinerea acestei idei, seful sportului iesean a scos in evidenta rezultatele foarte bune inregistrate de scrimerii din Iasi la Campionatele Nationale sub 15 ani, care s-au disputat la Bucuresti.
„Am asistat, la Sala Floreasca din capitala, la finalele Campionatului National de scrima U15. La baieti s-au inregistrat rezultate foarte bune: locul 2 CSS Unirea Iasi la individual, locul 3 CSM Iasi individual, locul 3 pe echipe CSS Unirea Iasi. Faptul ca echipa nationala de seniori baieti este formata din fosti ieseni nu mai este un secret pentru microbisti. 
Mai mult, Tiberiu Dolniceanu este cel mai bun muschetar al tarii, proaspat campion european si vicecampion mondial! Trebuie sa recunosc ca m-am simtit cu adevarat mandru cand am vazut ca finala la echipe fete s-a disputat intre doua cluburi iesene: CSM Iasi si CSS Unirea Iasi. Aceasta a fost si ordinea pe podium, medaliile de bronz revenindu-le celor de la Steaua Bucuresti. Si la individual, fetele noastre antrenate de Iulian Bituca si Radu Tofan au obtinut rezultate de exceptie: locurile 1-2 CSM Iasi, 5-7 CSS Unirea Iasi. Acest rezultat extraordinar al fetelor noastre pune inca o data sub semnul intrebarii proiectul discutabil al lui Mihai Covaliu, presedintele Federatiei Romane de Scrima, de a muta Centrul Olimpic de pregatire a juniorilor – fete la Brasov”, a postat pe blogul sau, Ciprian Paraschiv.Adauga un comentariu