Sport

Ciprian Paraschiv, in delegatia Romaniei la seminarul pentru dezvoltarea fotbalului de baza

Publicat: 21 apr. 2014
1

In cursul saptamanii trecute, chiar inaintea Sarbatorilor Pascale, sub egida UEFA, s-a desfasurat în Republica Moldova un grup de studiu, având ca tema principala dezvoltarea fotbalului de baza. Tara gazda a avut ca invitati delegati din România, Slovacia si Suedia, iar în delegatia FRF a fost si ieseanul Ciprian Paraschiv, noul director de dezvoltare al Federatiei Romane de Fotbal. Din delegatia Romaniei au mai facut parte Adrian Pigulea – manager Grassroots FRF, Mihai Pascu – secretar Grassroots FRF, Lucian Viscotel – director proiecte FRF, Victoras Iacob – FRF, Dacian Nastai si Alin Hancas (referenti zonali FRF), Gabriel Oprea, Liviu Ciubotariu, Ciprian Anton si Sorin Corpodean (presedinti de AJF din Ilfov, Galati, Suceava si Alba).

Citeste si: Ciprian Paraschiv spune de ce il sustine pe Razvan Burleanu la sefia FRF

Pe parcursul a trei zile, participantii la aceasta întâlnire de lucru au avut posibilitatea sa urmareasca prezentarile diverselor aspecte caracteristice programului Grassroots aplicat în Republica Moldova. Activitatile specifice desfasurate si expunerea modului de organizare de la academia FC Sheriff Tiraspol, CSCJ Buiucani, precum si a centrului de la Vadul lui Voda, au întregit programul reuniunii.

Citeste si: Ciprian Paraschiv, in echipa lui Razvan Burleanu in alegerile pentru sefia FRF

Anul 2009 a însemnat admiterea FRF în Programul UEFA „Grassroots”, fapt important pentru fotbalul românesc. Asa cum este cunoscut scopul acestui program este acela de a promova, proteja si dezvolta „fotbalul de baza” în toate formele sale. Fotbalul de baza cuprinde fotbalul pentru copii (fete si baieti), fotbalul pentru tineret, fotbalul amator, fotbalul pentru veterani si nu în ultimul rând fotbalul pentru persoane cu dizabilitati.

Citeste si: Ciprian Paraschiv se opune mutarii centrului olimpic de scrima la Brasov
Adauga un comentariu