Sport

Ciprian Paraschiv anunta revolutia in fotbal: „Veti vedea un alt sistem competitional”

Publicat: 01 iul. 2015
1

Directorul pentru dezvoltare fotbalistica din cadrul FRF, ieseanul Ciprian Paraschiv, a anuntat ca forul pe care-l reprezinta va face o restructurare la nivelul copiilor si juniorilor. Invitat in studioul Sport Total FM, in emisiunea „Hai, Romania!”, moderata de Gabriel Maricescu si Daniel Nazare, fostul capitan al Politehnicii Iasi a vorbit despre schimbarea sistemului competitional din competitiile de juniori, despre echipele nationale de futsal si beach soccer, dar si despre situatia din Liga 2 si Liga 3.

Citeste si: Ciprian Paraschiv a reprezentat Romania la cel mai important seminar dedicat dezvoltarii fotbalului

”Se intampla multe lucruri, dar acum suntem la perioada de acumulare, construim noi fundamente. Cat de curand, veti auzi de o restructurare la nivelul copiilor si juniorilor, veti vedea si un alt sistem competitional. Va fi altfel structurat sistemul la juniori. Acum, se desfasoara faza pe judet, dar o echipa precum cea a lui Gheorghe Hagi are maxim doua meciuri tari. Noi incercam sa cream o grupa de elita, chiar daca asta presupune distante mai mari, cazari. Sunt costuri foarte mari, acum calculam bugetul. Dorim sa ne implicam si la nivel scolar. La romani, trebuie sa vii si cu stimulent, daca venim si noi cu premii tentante si cu o structura mult mai bine definita, sunt convins ca si olimpiada sportului scolar va capata o alta anvergura. Ne gandim la doua serii, cu un sistem de promovare retrogradare si atunci iti vei dori sa promovezi, stiind ca Federatia iti suporta cheltuielile. Cred ca vom reusi sa implementam acest nou sistem pana anul urmator. In fotbalul masculin s-a cam zis ce era de zis. Fotbalul feminin este destul de slab dezvoltat fata de alte sporturi de echipa, precum handbalul”, a declarat Ciprian Paraschiv. Fostul sef al Directiei pentru Sport a Judetului Iasi a subliniat cat de important este faptul ca Guvernul a permis autoritatilor locale sa poata finanta activitatea sportiva.

Citeste si: Scrisoare deschisa a lui Ciprian Paraschiv: „Cu pretuire si fara patima”

„Cred in resursa umana a Romaniei, cred ca suntem inzestrati nativ. Un alt pas important este ca, in Liga 2, esti obligat sa joci cu doi juniori, la Liga 3, cu trei juniori. Nu am gasit o deschidere extraordinara din partea echipelor, dar trebuie sa facem aceste sacrificii. Automat ii obligi sa investeasca si in copii si juniori. Trebuie umblat la Codul Fiscal, dar un pas important s-a facut prin noua Hotarare de Guvern, prin care autoritatile locale pot finanta activitatea sportiva.

La Liga 2 nu putem vorbi de ceva concret pana nu vom sti numarul de echipe inscrise in competitii. 95% dintre echipe sunt sustinute de autoritatile locale. Poate acum vor reveni. Sunt multi investitori care au sfarsit destul de trist.

Sunt si exemple fericite, si exemple mai putin fericite, dar fara sustinerea autoritatilor locale, putine echipe vor rezista. Pentru prima data, FRF, in parteneriat cu MTS, a organizat campionatul universitar de fotbal in 11. N-au fost foarte multe echipe, fiind primul an. Au fost 20 de echipe, dar s-a jucat tur-retur. La turneul final, au fost unele propuneri. Au existat echipe care au jucat cu fotbalisti de Liga 1”, a mai spus Ciprian Paraschiv.

Citeste si: Ciprian Paraschiv si FRF au donat sute de mingi micilor fotbalisti din Iasi – FOTO
Adauga un comentariu