Sport

Ciprian Paraschiv a reprezentat Romania la cel mai important seminar dedicat dezvoltarii fotbalului

Publicat: 01 mai 2015
1

Delegatia Federatiei Romane de Fotbal a participat, în perioada 27-30 aprilie, la un workshop UEFA dedicat dezvoltarii fotbalului de baza, organizat la Copenhaga. Timp de patru zile, capitala Danemarcei a gazduit un study group coordonat de Per Ravn Omdal, Robin Russel, Piet Hubers si Matthieu Bulliard, în calitate de ambasadori, instructori si delegati UEFA.

Citeste si: Scrisoare deschisa a lui Ciprian Paraschiv: „Cu pretuire si fara patima”

Federatia Romana de Fotbal a fost invitata sa participe la acest program dedicat dezvoltarii grassroots, fotbalul de baza, în care s-au regasit urmatoarele sesiuni de lucru: UEFA Grassroots New Charter, programele scolare si planul strategic dedicat grassroots al Federatiei daneze, bune practici pentru cresterea numarului de practicanti ai fotbalului, implementarea proiectelor Fair-Play, beneficiile fotbalului pentru îmbunatatirea starii de sanatate a practicantilor – Football Fitness Program. Sapte tari au fost reprezentante la actiunea dedicata grassroots: Danemarca, Gibraltar, San Marino, Albania, Franta, Andorra si România.

Citeste si: Ciprian Paraschiv solicita investitii pentru tinerii fotbalisti

Un moment foarte important l-a constituit prezentarea zonei de grassroots din fiecare tara participanta. În aceasta sectiune, proiectele Federatiei Române de Fotbal pentru dezvoltarea fotbalului de baza, parte componenta a Planului Strategic de Dezvoltare a Fotbalului în România 2015-2020, au primit un feed-back pozitiv din partea celorlalte Federatii participante la eveniment, precum si aprecierea expertilor UEFA.

Citeste si: Ciprian Paraschiv si FRF au donat sute de mingi micilor fotbalisti din Iasi – FOTO

Delegatia FRF, formata din Ciprian Paraschiv (Manager Dezvoltare Fotbalistica), Radu Visan (Manager Dezvoltare Institutionala), Gabriel Berceanu (Manager Comunicare) si Ciprian Anton (presedinte AJF Suceava), a avut o vizita de studiu si la clubul Osterbro IF, exemplu de bune practici în fotbalul amator, precum si la stadionul Parken din Copenhaga. „Acest study group este o extraordinara oportunitate de a întelege felul în care se dezvolta fotbalul de baza în alte tari europene, în functie de specificul acestora, si de a asimila un set de bune practici si de exemple concrete privind proiectele care pot aduce cresterea numarului de participanti la fenomenul fotbalistic, indiferent de vârsta, sexul sau experienta acestora pe gazon”, a declarat ieseanul Ciprian Paraschiv, manager Dezvoltare Fotbalistica FRF.

„Cred ca veti face o treaba fantastica în zona de grassroots, se vad energia, dedicarea si dorinta de a reforma aceasta zona extrem de importanta pentru prezentul si viitorul fotbalului”, a spus Per Ravn Omdal, amabasador UEFA Grassroots, fost presedinte al Federatiei de Fotbal din Norvegia si vicepresedinte UEFA. „Grassroots reprezinta baza piramidei fotbalului, acolo unde trebuie lucrat cu atentie, prin proiecte inovatoare, care sa fundamenteze dezvoltarea fotbalului la nivel înalt. E, probabil, pentru prima oara când un reprezentant al asociatiilor judetene beneficiza de prezenta la un astfel de study group. De aceea, felicit initiativa FRF. Am învatat enorm si ma întorc gata sa adaptez si sa implementez la nivel local”, este de parere Ciprian Anton, presedinte AJF Suceava.
Adauga un comentariu