National

Ciolos o apara pe Cristina Guseth: Iata de ce a o vrea ministrul Justitiei

Publicat: 16 nov. 2015
1

Premierul desemnat Dacian Ciolos a explicat, luni dupa-amiaza, de ce a ales sa o nominalizeze pentru functia de ministru al Justitiei pe Cristina Guseth desi aceasta nu are studii in domeniu. Explicatia sa vine dupa ce Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) s-a aratat surprinsa de desemnarea respectiva.

„Haideti sa vedem ce zice comisia parlamentara. Probabil cu surprindere, eu am nominalizat-o pentru ca, chiar daca nu e jurist, e un expert care cunoaste foarte bine domeniul si vorbim despre un post de ministru, nu de un post de expert in minister, iar in minister sunt foarte multi juristi. Trebuie sa fie o persoana care sa cunoasca sectorul juridic si care sa aiba credibilitate”, a declarat Dacian Ciolos.

Premierul desemnat a precizat ca marea problema a sistemului juridic din Romania a fost lipsa credibilitatii.

„Si problema mare a justitiei in Romania a fost multa vreme problema credibilitatii. A castigat foarte mult in credibilitate justitia din Romania si cred eu ca in fruntea Ministerului Justitiei intr-un guvern tehnocrat cineva care se ocupa de ani de zile de lupta contra coruptiei, cunoscuta foarte bine in domeniu cred eu ca poate aduce un plus de credibilitate”, a adaugat Cioloc.

Dacian Cioloc a nominalizat-o pe Cristina Guseth, director al organizatiei non-profit Freedom House Romania, pentru conducerea Ministerului Justitiei.
Comentarii
  • Haideti sa iti mai bag si tie un ceva in gura !!!

    CE EXPLICATIE DE RATAT AI DAT CIOLOS ! Defapt nu trebuie decat sa fie jurist………

    Hai ca m-am cam plictisit de fasolele voastre.

    MARS CA TE D-AM SI PE TINE JOS IN SECUNDA DOI !

Adauga un comentariu