National

Ciolos lamureste controversele legate de religia sa

Publicat: 22 nov. 2015
1

Dacian Ciolos a lamurit controversele legate de religia sa. Premierul a precizat ca este crestin-ortodox, adaugand ca pentru sine credinta adevarata este cea din suflet, care da speranta, nu cea pe care o afisezi atunci cand ai un interes sa te vada lumea.

In presa au aparut informatii despre apartenenta sa religioasa, din cauza faptului ca la juramantul de investitura ar fi jurat cu mana pe Constitutie, nu pe Biblie.

„Stiti treaba asta cu credinta. Eu sunt crestinortodox. Dincolo de faptul ca m-am botezat si m-am casatorit in biserica din satul unde am crescut in judetul Salaj, bunica m-a invatat sa ma rog si rugaciunile astea m-au ajutat foarte mult in decursul vietii. Dar sunt lucruri de care nu vreau sa fac tapaj. Pentru mine o credinta adevarata este credinta pe care o duci in suflet si in inima si e cea care iti da speranta si te tine vertical, nu cea pe care o afisezi atunci cand ai un interes sa te vada lumea”, a spus acesta.

Dacian Ciolos spune ca el si sotia sa sunt crestini ortodox. Premierul a explicat ca despre credinta sa pot vorbi preotii la care merge.

„Aici fiecare poate sa creada ce vrea. Eu as zice asa: e suficient sa intrebati preotul din Pericei din judetul Salaj cat de credincios sunt, sa-l intrebati pe parintele staret de la manastirea din Putna cat de credincios sunt sau pe parintele arhimandrit de la Manastirea Dumbrava de langa Ocna Mures cat de credincios sunt, samd. In rest, eu stiu ce port in suflet si asta mi-e suficient, indiferent de ce spune unul sau altul”, a conchis premierul.
Comentarii
Adauga un comentariu