National

Ciolos: Kovesi e o persoana verticala si ferma. E o campanie disperata impotriva ei

Publicat: 20 oct. 2016
1

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, este „o persoana verticala si ferma”, impotriva careia este pusa in scena „o campanie disperata”, considera Prim-ministrul Dacian Ciolos.

Premierul a fost intrebat, in cadrul unui interviu, cum vede cele doua scandaluri in care este implicata Kovesi: acuzatiile de plagiat al tezei sale de doctorat si „cucuveaua mov„.

„Le vad cu tristete, pentru ca doamna Kovesi este o persoana angajata in a face ca o institutie, parte a sistemului judiciar, sa functioneze. O institutie care a obtinut si obtine rezultate.

O persoana pe care o vad verticala si ferma in aplicarea unor principii si a unor valori. Ar fi pacat ca functionarea unei astfel de institutii sa fie afectata de atacuri la persoana, pe care unii, probabil in disperare de cauza, le pun in scena”, a spus premierul.

Intrebat si daca este o campanie mediatica impotriva lui Kovesi, premierul a raspuns: „Nu stiu, vedeti altceva?”.

„Eu vad ceea ce mi se prezinta. Nu cunosc detaliile, nu am timp sa ma uit la televizor, dar vad o campanie disperata”, a mai precizat Dacian Ciolos.

Deputatul Sebastian Ghita s-a autodenuntat, pentru ca ar fi participat in 2012 la falsificarea unui raport tehnic de expertiza care sa o absolve pe Kovesi de acuzatia de plagiat, pentru ca la acea vreme avea „o relatie foarte apropiata” cu Kovesi, „fiind practic prieteni”.

Procurorul-sef al DNA a declarat ca nu a fost, nu este si nici nu va fi prietena cu „inculpatul Sebastian Ghita”.

Totodata, Kovesi sustine ca nu a plagiat si lucrarea de doctorat ii apartine in totalitate si a prezentat si documente in acest sens.

Intre timp, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in rem pentru instigare la fals intelectual, in cazul autodenuntului lui Sebastian Ghita.

Iar Universitatea de Vest din Timisoara face verificari in legatura cu doctoratul procurorului-sef al DNA. Rectorul sau a precizat, saptamana trecuta, ca inca nu exista comisia care ar trebui sa analizeze doctoratul lui Kovesi.

In ceea ce priveste scandalul „cucuveaua mov”, acesta este referitor la o adresa de email de pe care Kovesi ar fi corespondat cu Sebastian Ghita in trecut, [email protected], si care ar fi fost sparta de hackerii de la Black Cube.
Adauga un comentariu