National

Ciolos: Dorim o prezenta activa a NATO in regiunea Marii Negre

Publicat: 08 mart. 2016
1

Romania doreste o prezenta activa a NATO in regiunea Marii Negre, a declarat marti premierul Dacian Ciolos, intr-o intalnire cu secretarul general al Aliantei, care a afirmat, potrivit lui Ciolos, ca va „sprijini” aceasta initiativa.

„Romania doreste o prezenta activa a NATO. Romania va lua initiativa pentru a intari cooperarea cu tarile partenere si vecine, Bulgaria si Turcia, si ca aceasta cooperare sa se dezvolte in una internationala”, care sa prevada si alte forte ale NATO, prin rotatie, a spus Ciolos, intr-o conferinta comuna cu oficialul Aliantei.

Primul ministru a precizat ca Romania asteapta de la summitul aliantei de la Varsovia „o intarire a prezentei NATO pe flancul estic, nord-estic si sudic”.

„Romania poate conta pe NATO”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a recomandat tarii noastre sa majoreze in continuare cheltuielile bugetare pentru aparare.

„Aceasta masura e deosebit de importanta pentru tarile noastre. Avem de-a face cu cele mai mari provocari de securitate din aceasta generatie. Toate tarile membre isi sporesc capacitatea de reactie a trupelor si ne consolidam prezenta in partea estica a Aliantei”, a subliniat Stoltenberg.

El a subliniat ca occidentalii nu cauta „un conflict cu Rusia„, ci lucreaza „din contra  pentru a restaura previzibilitatea in relatiile” cu Moscova.

Si premierul Ciolos a spus ca tara noastra „isi doreste o cooperare cu Rusia” iar „angajamentele pe care Romania le are in NATO merg in aceasta directie de aparare si nu ofensiva impotriva cuiva”.
Adauga un comentariu