Eveniment-Social

Ciofu arunca pe geam banii iesenilor

Publicat: 13 ian. 2007
1

• Debransarile pe banda rulanta lasa mii de ieseni fara subventiile acordate de Guvern pentru incalzirea locuintelor • Datorita acestei actiuni, municipiul Iasi pierde fonduri de aproape zece miliarde lei (un milion RON) • Daca media de ajutor pentru incalzirea locuintelor este de aproximativ trei milioane lei (300 RON), UFET prefera sa piarda peste noua miliarde lei (900.000 RON), bani de la stat, si sa nu furnizeze agent termic • „Toate familiile care nu depasesc plafonul stabilit de Guvern pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintelor si beneficiaza de subventii sunt cu plata la zi a intretinerii, dar totusi au fost debransate de la furnizarea apei calde si caldurii, nu vor beneficia de ajutoare pe perioada cat a fost intrerupta furnizarea agentului termic”, a precizat Ionel Calapod, directorul DAC

Debransarile pe banda rulanta lasa mii de ieseni fara subventiile acordate de Guvern pentru incalzirea locuintelor. In acest fel, municipiul Iasi pierde fonduri alocate cu titlu gratuit de aproape zece miliarde lei, deoarece, daca nu se inregistreaza consum, subventia nu se mai aplica. Daca pana in prezent de ajutor pentru incalzirea locuintelor beneficiaza aproximativ o treime dintre familiile racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, UFET prefera sa piarda miliarde lei de la stat. Astfel, daca media de ajutor pentru incalzirea locuintelor este de aproximativ trei milioane lei (300 RON), UFET prefera sa piarda peste noua miliarde lei (900.000 RON), bani de la stat si sa nu furnizeze agent termic. De mentionat este faptul ca din aproximativ 80 mii de familii racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, peste 32 de mii beneficiaza de ajutor pentru incalzirea locuintelor. Mai grav este ca familiile care sunt cu plata la zi a intretinerii dar au fost debransate din cauza vecinilor rau platnici nu vor putea beneficia de subventiile acordate de Guvern deoarece se considera ca nu au consumat agent termic.

„Toate familiile care ar nu depasesc plafonul stabilit de Guvern pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintelor si beneficiaza de subventii, sunt cu plata la zi a intretinerii dar totusi au fost debransate de la furnizarea apei calde si caldurii, nu vor beneficia de ajutoare pe perioada cat a fost intrerupta furnizarea agentului termic. Se considera ca pe aceasta perioada a fost scutit de consum, drept urmare nu poate beneficia de subventii”, a declarat Ionel Calapod, directorul Directiei de Asistenta Comunitara. Conducerea UFET a anuntat ca va continua sa sisteze agentul termic la cate 13 scari de bloc pe zi. Decizia Uzinei de Furnizare a Energiei Termice de sistare temporara a caldurii si a apei calde la familiile care sunt cu plata la zi a intretinerii este abuziva. Astfel, conducerea furnizorului nu tine cont de aceste aspecte si continua sa lase fara caldura si apa calda mii de ieseni. Mai mult, directorul UFET acuza asociatiile de proprietari ca fac plati preferentiale catre alti furnizori, dar catre termocentrala nu-si achita debitele. „Am constatat ca foarte multe asociatii, doua sute din cele verificate de noi apeleaza la plati preferentiale a furnizorilor. Au grija sa nu aiba datorii la gaz, RAJAC sau Salubris pe cand facturile UFET nu sunt platite luni la rand, practic, CET-UFET sunt sponsorii municipiului”, a zis ieri nervos Constantin Ciofu, directorul UFET Iasi.
Comentarii
 • chiar nu vede nimeni de la Bucuresti sau de altundeva sa ii schimbe din functie pe toti sefii de la UFET si sa li se intocmeasca dosare penale sa plateasca toate pierderile pe care le produc prin debransarea acelor care sunt cu plata la zi?pai sa plateasca cu averile personale toti sefii acestei regii care in loc sa faca ceva sa mearga mai bine astepta bani de pomana dar ei nu sunt in stare sa administreze in asa fel incat sa se aduca si profit,pai daca ar fi fost la o firma privata si ar fi facut asa demult nu mai erau in functii,forurile competente ar trebui sa se sesizeze si sa ii bage oleca dupa gratii si sa le confiste oleaca averile personale ca asta merita dar ei stau bine mersi in fotoliile lor caldute si bine platite si provoaca disperarea celor cu plata la zi dar nici nu le pasa,de o saptamana e subiectul asta si nu s-a luat nici o masura aceeiasi sefi in aceleasi posturii,ba mai mult continua bataia de joc fara pic de remuscari…….jos mafia

 • Domnilor ziaristi aveti de-a face cu niste infractori experementati.exsita posibilitatea ilicita ca subventiile statului sa nu fie aruncate pe geam.Scriptic ar reesi ca oamenii primesc caldura si astfel subventiile statului sa ia calea buzunarelor primarului nazisto-comunist ale lui …. si al celor din autoritatea publica pusi sa-ii controleze pe acesti infractori si de ce nu ale magiostratilor care ,daca ar exista „reclamagii”oameni care gandesc ,ei sa musamalizeze „reclamatiile”, asa cum pana acum au fost MUSAMALIZATE TOATE DOSARELE PENALE DESCHISE IMPOTRIVA PRINCIPALULUI VINOVAT AL DEBRANSARILOR sc termo-service sa iasi .
  Infractionalitatea coordonata de primarul nazisto-comunsit este atat de mare ,iar consecintele ei atenteaza la insasi la securitatea nationala,pentru ca si securitatea sociala a comunitatii iesene este componenta de baza a securitatii nationale,asa ca domnilor de la DNA Iasi nu mai ramaneti in asteptare infractorii corupti sunt la vedere.
  Vreau sa dau o explicatie.Atat timp cat peste 35000 de oameni traiesc in frig,atat timp cat o femeie insarcinata lasata in frig de acesti infractori dovediti ,a avoratat, atat timp cat viata altor copii inca nenascuti este in pericol atat timp cat batranii sunt chinuti in case de frig,acest primar al Iasului este un NAZIST,iar Instante internationale ar trebui sa se pronunte fata de faptele lui inumane prin frauda.Il anunt ca Reprezentanta Comuisiei europene din romania va lua la cunostinta f.curand de toate faptele lui penale si ale complicilor lui.
  oesenii trebuie sa inteleaga nu nu mai trebuie sa se lese umiliti de acesti infractori ,din nefericire tolerati de magistratii ieseni.
  Ziua de Iasi ar trebui sa scrieti despre viata si sanatatea celor debransati.

 • Sa mai adaug un lucru, pana acum nu am citit nimic despre pozia Prefectului de Iasi fata de aceaste practici nazisto-comuniste,nici pozitia deputatului liberal fenechiu,ei au alte treburi mai importante?Sa intelegem ca si liberalii sunt de acord cu chinul declansat de acesti infractori impotriva celor care i-au ales sa le reprezinte interesul?
  Pana acum nu am citit nimic despre pozitia preasedintului tarii sau a minstrei justitiei ,luptataore a apararii drepturilor omului fata de aceste fapte naziste comise impotriva umanitatii ,a statului de drept si a UE implicit.<baza UE este respectatrea legilor si a drepturilor omului,incalcate de catreinfractori+magistrati(DNA Iasi)+Curtea de Conturi la Iasi>.

 • astazi recurgeti la cenzura?
  de ce?Daca acesti infractori cu dosare penale ,musamalizate prin parchete,recurg la actiuni tipic comunisto-securiste pentrua a mai fura de la oameni care nu au dreptul la o justitie impartiala si corecta ,este foarte posibil ca sa recurga la falsuri in acte publice pentru a-si insusi si banii oamenilor debransati pentru subventii.
  ziua de Iasi sunteti singurul ziar care ati scris pana acum despre aceste fapte abjecte,ilegale si indreptate impotriva statului de drept romanesc, deci este clar ca debransarile s-au facut in secret,opinia publica nu stie mare lucru ,asa ca oricand cu complicitatea primariei Iasi a magistratilor ieseni s a Curtei de COnturi Iasi banii de pe subventii pot ajunge prin fals in acte publice in buzunarele acestor nazisti.
  Poate ca acesta si este unul din motivele debransarii.
  DNA Iasi ar trebui sa ia in foarte secrios infractionalitatea de la termo-service in complicitate cu primarul iasului.

 • Ce conteaza din moment ce nu da socoteala nimanui.
  Leafa merge, sacul se umple lumea corecta sufera la un loc cu cei incorecti si nesimtiti si cei de la conducere agreeaza aceasta stare de fapt si o incurajeaza.
  Multumim

Adauga un comentariu