National

Ciobanii de pe Transalpina s-au reinventat. Vezi ce surprize le-au pregatit turistilor

Publicat: 05 iul. 2015
1

Pe Transalpina, una din cele mai spectaculoase sosele ale Romaniei, turistii se simt la inaltime. Ciobanii si-au transformat stanele in unitati de cazare. Sunt in stare sa isi dea si cojocul de pe ei, ca oaspetii sa se simta bine. Dar cel mai bine se simt cand sunt poftiti la masa plina cu tocana de oaie, branza proaspata si mamaliguta. Ca la cioban acasa.

Transalpina nu e o sosea, pur si simplu. Nu e doar un drum de poveste care serpuieste la inaltimi ametitoare impartind privelisti spectaculoase cu generozitate.

Este si calea spre o receptie inedita. Nu a ridicat nimeni hoteluri aici. Nu s-au deschis lanturi de restaurante. Dar bacii sunt la dispozitia dumneavoastra. Isi dau si cojocul de pe ei, daca e nevoie pentru o poza.

Asa sunt intampinati turistii, la peste doua mii de metri inaltime. In cantec de fluier. Si cu focul aprins, sub tuci.

Tocana din carne de oaie aproape gata. Mai trebuie putin forta.

Au inceput sa se adune si turistii. Profesorul Ploaie iubeste soseaua cea mai apropiata de nori din Romania.

Tanarul Puscasu a urcat pana la stana cu motocicleta. Cateva clipe mai tarziu, l-am gasit la masa.

Oficial, Transalpina urmeaza sa se deschida peste cateva saptamani. Cand stana ar putea sa devina ceva mai aglomerata.




Adauga un comentariu