National

Cine l-a bagat pe Blaga in plasa procurorilor

Publicat: 30 sept. 2016
1

Procurorii DNA au dispus urmarirea penala fata de senatorul Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare, pentru trafic de influenta, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Copresedintele PNL Vasile Blaga este acuzat de primirea in mod repetat, in perioada 2011 — 2012, in trei randuri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum si de la Gheorghe Stefan a sumei de 500.000 euro, despre a caror provenienta avea cunostinta.

In dosar, sunt urmariti penal Gheorghe Stefan, la data faptelor vicepresedinte al unui partid aflat la guvernare si primar al municipiului Piatra Neamt, pentru trafic de influenta si folosirea influentei functiei de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, si Horatiu Bruno Berdila, reprezentant al unei societati comerciale, pentru cumparare de influenta.

Horatiu Bruno Berdila este in prezent advisor la firma Business Consulting Contractor, dupa ce timp de 6 ani, pana in ianuarie 2015 a condus Romsys, unul dintre cei mai mari integratori IT locali, care in luna martie 2016 a intrat in insolventa. Omul de afaceri a mai fost arestat preventiv 30 de zile in acest an, intr-un alt dosar in care procurorii au descoperit ca ar fi prejudiciat statul cu 4 milioane de euro.
Adauga un comentariu