National

Cine este Loredana Radu, urmarita in dosarul lui Ontanu: Nepoata lui Oprea si avocata lui Ponta

Publicat: 23 mart. 2016
1

Avocata Loredana Radu, suspectata ca l-a ajutat pe Neculai Ontanu sa primeasca mita un teren, este nepoata fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, i-a aparat pe Victor Ponta, Mircea Cosma si Nicolae Dumitru si a lucrat pentru una dintre firmele lui Dorin Cocos.

Surse judiciare au precizat ca Gabriel Oprea este fratele mamei avocatei Loredana Radu.

Totodata, Oprea i-a fost Loredanei Radu coordonator pentru lucrarea de doctorat sustinuta de aceasta in 2010 la Academia Nationala de Informatii. Radu este suspectata de plagierea lucrarii de doctorat, ca de altfel mai multi doctoranzi coordonati de Oprea, intrati in atentia presei.

Ca avocat, Loredana Radu i-a aparat pe fostul premier Victor Ponta, in faza de urmarire penala din dosarul TurceniRovinari, pe omul de afaceri Nicolae Dumitru, in dosarul Microsoft, pe presedintele suspendat al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si pe fiul acestuia, Vlad, trimisi in judecata in 2014 intr-un dosar de coruptie.

Radu este si avocata care a introdus cererea de infiintare a USL la Tribunalul Bucuresti.

Ea a lucrat si pentru societatea comerciala Dalli Exim, a lui Dorin Cocos.

DNA a anuntat miercuri seara retinerea primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, pentru luare de mita, si punerea sub urmarire a avocatei Loredana Claudia Radu, acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Ontanu este acuzat ca a primit mita un teren de 1.500 de metri patrati de pe strada Barbu Vacarescu, in valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri din sectorul 2 ce totalizau 83.500 mp.

Acesta ar fi primit terenul cu ajutorul Loredanei Radu si al unei alte persoane, care au cumparat respectiva suprafata prin contracte fictive sub pretul minim.

Ontanu urmeaza sa fie prezentat joi Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Adauga un comentariu