National

Cine este Andrei Gerea, ministrul propus pentru energie si IMM-uri

Publicat: 14 dec. 2014
1

Andrei Gerea (46 ani), propunerea PLR pentru functia de ministru al energiei si IMM-urilor, este deputat de Arges aflat la al treilea mandat consecutiv. A facut parte din grupul liberalilor care au parasit in vara PNL pentru a trece la partidul PLR al lui Calin Popescu Tariceanu.

Gerea a mai fost ministru intr-unul din guvernele Ponta, in perioada octombrie 2013-februarie 2014. Gerea nu a reusit sa se remarce in vreun fel in cele patru luni cat a fost ministru al economiei. De altfel, si-a prezentat demisia din functia de ministru, dupa ce PNL a propus sa fie inlocuit cu senatorul liberal Teodor Atanasiu. Inlocuirea nu a mai avut loc deoarece PNL a iesit de la guvernare.

Citeste si Iata structura si componenta noului Guvern. Dragnea pierde functia de vicepremier

In februarie cand si-a dat demisia pentru a lasa locul lui Teodor Atanasiu, Gerea spunea ca motivul schimbarii nu tine de activitatea sa profesionala, fiind o decizie pur politica.

„Nu mi s-a reprosat nimic, pur si simplu schimbarea vine din dorinta ca pe langa noii ministrii sa fie dat un suflu nou. S-a dorit o echipa noua, compatibila intre personalitatile care o compun”, a spus Andrei Gerea in luna februarie, in cadrul unei conferinte de presa.

Gerea este economist cu studiile absolvite la ASE in 1997, la 29 de ani, inainte lucrand ca electronist. In perioada 1997-2000, a lucrat ca manager relatii cu clientii in bacile Eximbank, Emporiki Bank si Alpha Bank. Punctul maxim al carierei sale in mediul privat a fost postul de director al sucursalei Pitesti a Bancii Tiriac (2002 – 2004).

Citeste si Victor Ponta, mesaj catre social-democrati

Potrivit ultimei declaratii de avere de pe site-ul Camerei Deputatilor, Gerea nu detine nici un teren in schimb are un apartament de 101 mp in Pitesti si o casa de locuit de 220 mp in Stefanesti, Arges.

De asemenea, declaratia de avere arata credite insumate de peste 170.000 de euro, in timp ce veniturile lunare ale familiei in ultimul an se cifreaza la circa 7.700 de lei (circa 1.700 euro lunar).

Andrei Gerea este a membru inca din 1990, pana in iunie 2014 cand si-a dat demisia pentru a pleca sa-l sustina pe Tariceanu. A fost si vicepresedinte al Organizatiei PNL Arges pana in momentul demisiei. Gerea este aflat la treilea mandat consecutiv ca deputat.

Potrivit propriului CV de pe site-ul Camerei Deputatilor, Andrei Gerea a mai detinut functia de consilier local al Sectorului 1, si a fost membru al Consiliului de Dezvoltare Regionala Bucuresti – Ilfov si membru al Consiliului de Administratie al Societatii Nationale Posta Romana.

Citeste si Iata ce a raspuns Mihai Tudose, intrebat daca va face fata ca ministru

Andrei Gerea a fost propus ministru in locul lui Razvan Nicolescu, care a fost pana acum ministru delegat pentru energie si Florin Jianu, care a fost ministru delegat pentru IMM-uri. In conditiile in care PLR nu a reusit sa obtina si Ministerul Economiei, s-a ajuns, in urma negocierilor, la solutia unirii celor doua portofolii, energia si IMM-urilor, care sa fie conduse de Gerea. Ministerul Economiei va fi condus de Mihai Tudose, membru PSD.
Adauga un comentariu