Magazin

Cinci alimente care te scapa de durerile de cap

Publicat: 03 mart. 2014
1

Durerile de cap, care afecteaza jumatate din populatia adulta a planetei, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, au efecte dezastruoase asupra vietii de zi cu zi: lipsa concentrarii la locul de munca, izolarea de prieteni sau deteriorarea relatiilor sexuale. In 15% din cazuri, durerile chinuitoare nu dispar decat dupa varsta a treia. Inainte sa apelati la medicamente, incercati sa ameliorati durerile de cap cu ajutorul urmatoarelor alimente:

1. Spanacul
Frunzele de spanac sunt bogate in riboflavina, un tip de vitamina B, aceasta actionand pentru prevenirea migrenelor. Pe langa spanac, sunt recomandate si alte tipuri de zarzavat.

Citeste si: Alimentele astea ar trebui sa le mananci in fiecare zi

2. Pestele gras
Proprietatile anti-inflamatoare ale acizilor grasi omega-3 sunt cele care pot ajuta la reducerea durerilor de cap, iar beneficiile sunt si mai mari cand actioneaza acizii grasi omega-6 – regasiti in diferite uleiuri alimentare, potrivit unui studiu publicat in 2013.

3. Pepenele rosu
Durerile de cap pot sa apara si in momentul in care corpul nostru este deshidratat. Studiile arata ca 20% din lichidul consumat zilnic este extras din alimentele consumate, tocmai de aceea recurgerea la alimente precum pepenele rosu, este indicata, mai ales ca acesta este bogat in magneziu si potasiu.

Citeste si: Salata de primavara cu beneficii maxime. Cum se prepara

4. Cartofii
Cartofii sunt indicati fiind bogati in potasiu. Cu exceptia bananelor al caror continut de potasiu este foarte ridicat, cartofii pot o doza suficienta a acestei substante minerale.

5. Migdalele
Un studiu din 2012, publicat in Journal of Neural Transmission, a aratat ca migdalele au un continut bogat in magneziu care ajuta in procesul de prevenire a migrenelor, cu toate ca nu exista garantii ca acest tip aliment poate actiona cu succes de fiecare data.
sursa: obiectiv.info
Comentarii
  • Fantastic !!! „In 15% din cazuri, durerile chinuitoare nu dispar decat dupa varsta a treia”. La restul de 85%, insemna ca se trag pre tare clopotele la parastase?

Adauga un comentariu