Local

Cifre SOCANTE! Pierderi uriase pentru companiile publice administrate de Primaria Iasi

Publicat: 22 iun. 2014
1

@ Firmele administrate de municipalitatea ieseana au inregistrat pierderi uriase conform raportului financiar realizat de catre Directia Economica si Finante Publice Locale

Cele noua companii si regii controlate de administratia publica locala au adus o pierdere de aproape 5 milioane de euro anul trecut. Daca majoritatea firmelor subordonate Primariei Iasi au inregistrat profit, intregul bilant economic a fost dat peste cap de doua regii care au inregistrat pierderi de aproape 24 milioane de lei.

Citeste si: Cea mai mare escrocherie din istoria recenta a Iasului: lovitura de 80 de milioane de euro

Citeste si: EXPLOZIV! Documente incendiare. Orasul Iasi a fost amanetat – FOTO

Astfel, Centrala Electrica de Termoficare Iasi, desi se afla in insolventa, a provocat pierderi de aproape 20 milioane de lei. De cealalta parte, Regia Autonoma de Transport Public a adunat pierderi de 4 milioane de lei si se indreapta spre falimentul sigur. „Cea mai mare contributie la realizarea veniturilor in valori absolute, in anul 2013, a fost inregistrata de societatile comerciale pe actiuni cu capital integral sau majoritar de stat in suma de 168.095.567 de lei, cu o pondere a acestora in veniturile totale de 66,87 la suta”, se arata in raportul intocmit de Maria Simionescu, director general al Directiei Economice si Finante Publice Locale.

Citeste si: Revolta la Iasi! Toti angajatii de la RATP sunt obligati sa-si dea demisia

La capitolul castiguri, Citadin SA, firma care se ocupa de repararea drumurilor, a inregistrat dupa multi ani de pierderi un profit net de 166 mii de lei. Societatea care administreaza spatiile verzi, Servicii Publice Iasi, a inregistrat un profit net de 534 mii de lei in anul 2013. Ecopiata SA, societatea care administreaza pietele agroalimentare si bazarul din Iasi, a inregistrat un profit de 65 mii de lei. De asemenea, Tehnopolis SRL, cu 50 la suta din actiuni apartinand Primariei Iasi, a facut un profit de doar 13 mii de lei. Termo-Service, firma care administreaza circa o treime din apartamentele din Iasi, a inregistrat anul trecut un castig de 686 mii de lei. Fotbal SA a confirmat castiguri de 43 mii de lei. Totodata, firma care se ocupa de curatenia orasului si gestionarea cainilor fara stapan are un profit net de 1,2 milioane de lei.

Citeste si: A murit RATP! Compania de Transport Public a inviat

„In urma analizei principalilor indicatori economico-financiari realizati de operatori economici cu patrimoniu integral sau majoritar de stat in subordinea Municipiului Iasi se constata ca, in anul 2013, veniturile totale au fost in suma de 251.360.317 de lei, din care subventii si transferuri sunt in suma de 27.876.303 de lei, cheltuielile totale sunt in valoare de 271.698.908 de lei, cu profit brut de 3.805.019 de lei si o pierdere bruta de 24.143.610 de lei. Numarul operatorilor economici care au inregistrat la finele anului 2013 profit brut a fost de 7, iar al celor care au inregistrat pierderi a fost de 2. Cheltuielile totale efectuate sunt cu 8,09% mai mari decat veniturile totale realizate”, se mai arata in raportul Directiei Economice si Finante Publice Locale.
Adauga un comentariu