Sport

Ciclism: Comportare meritorie a iesenilor in Italia

Publicat: 11 ian. 2000
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:9048;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Relatiile bune de colaborare dintre Claudio Fasolo (antrenor al sectiei de ciclism a CSM Iasi) si Federatia Italiana de Ciclism, le-au adus juniorilor ieseni, in acest inceput de an, posibilitatea participarii la un puternic concurs de ciclocros. Ciclistii s-au intrecut pe soselele localitatii Solbiate-Olona (in apropiere de Verona), cursa de ciclocros fiind urmarita de un numar impresionant de spectatori.  Desi diferenta dintre miscarea ciclista din Romania si cea din Italia este covarsitoare, participantii tarii noastre s-au comportat meritoriu alaturi de colegii italieni, clasandu-se in primele 15 locuri.

Primul roman care a trecut linia de sosire a fost Ciprian Ionescu (CSM Pitti Shoes Iasi), acesta ocupand finalmente locul 12. In continuare, a 13-a pozitie a fost ocupata de ciclistul de la Stirom Bucuresti, Florin Torek, celalalt iesean, Radu Panciuc, sosind al 14-lea. Delegatia tarii noastre i-a mai avut in componenta pe antrenorii sectiei iesene de ciclism din cadrul Clubului Sportiv Municipal, Cristi Cociorva si Claudio Fasolo.

Acesta din urma a apreciat drept „foarte util concursul de ciclocros de la Solbiate-Olona, permitand astfel verificarea sportivilor nostri inaintea participarii la Campionatul National. S-a vazut inca o data diferenta dintre ciclismul profesionist italian si cel amator din Romania. Vreau sa mai spun ca sunt in relatii foarte bune cu Federatia Italiana de Ciclism si ca anul viitor, echipa nationala a Italiei va veni sa se pregateasca aici”, a mai spus Fasolo.

Sa mentionam ca, duminica, vor avea loc in Bucuresti, cursele contand pentru Campionatul National, CSM Iasi Pitti Shoes fiind reprezentat de Radu Panciuc si Ciprian Ionescu.
Adauga un comentariu