Sport

Chivu se retrage din fotbal. Care sunt motivele

Publicat: 01 feb. 2014
1

Fostul capitan al echipei nationale Cristian Chivu isi va rezilia contractul cu Internazionale Milano in zilele urmatoare si se va retrage din activitatea de fotbalist profesionist, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, impresarul Victor Becali.

„Cristian Chivu are probleme medicale si doreste sa-si incheie activitatea de jucator. In zilele urmatoare isi va rezilia contractul cu Inter. Decizia lui cred ca este definitiva, pentru ca sustine ca nu mai poate continua sa joace. Nu este vorba de o negociere pentru a rezilia contractul, pur si simplu se va intampla. In niciun caz nu se pune problema sa mai continue la o echipa din tara. Motivele retragerii sunt problemele medicale si e clar ca nu mai poate sa mai joace nicaieri”, a declarat Victor Becali, pentru MEDIAFAX.

Fundasul a luat aceasta hotarare dupa ce nu s-a refacut complet in urma unei accidentari suferite in august 2012, la o partida cu Hajduk Split, din play-off-ul Ligii Europa. El a suferit o luxatie la un deget de la piciorul drept si a fost operat la inceputul lunii octombrie 2012. Chivu a revenit pe teren la 18 decembrie 2012, intr-un meci din Cupa Italiei.

Deoarece problemele sale la degetul piciorului drept au continuat, Chivu a fost operat din nou, interventia chirurgicala avand loc la Miami, la 21 august 2013. La inceputul acestui an, Cristian Chivu a revenit la Miami pentru o consultatie. Presa italiana a precizat atunci ca acest control medical va stabili care sunt posibilitatile reale ale jucatorului de a reveni pe gazon. „Este vorba de o incercare fundamentala pentru continuarea carierei”, au scris italienii, la 8 ianuarie.

Cristian Chivu nu a mai jucat niciun meci din mai 2013.

Chivu, 33 de ani, se afla sub contract cu Inter Milano din iulie 2007. In cariera sa a mai evoluat la CSM Resita, Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam si AS Roma. Pentru nationala Romaniei el a evoluat de 75 de ori, retragandu-se din prima reprezentativa la 21 octombrie 2011.
Adauga un comentariu