Eveniment-Social

Chiulangii din Consiliul Local se pregatesc de sedinta

Publicat: 23 sept. 2012
1

@ Alesii locali nu au mai tinut luna trecuta o sedinta de plen din cauza concediilor numeroase @ Intrunirea plenului, care ar trebui sa aiba loc luna aceasta, va viza analizarea extinderii intravilanului Iasului dar si un proiect de modificare a criteriilor de acordare a locuintelor sociale

Consilierii locali se intorc din vacanta luna aceasta. Luna trecuta, acestia au evitat sa mai treaca pe la Palatul Roznovanu din cauza faptului ca programul lunar al alesilor locali (n.r. – care presupune cel putin o intrunire pe luna a plenului), interfera cu programul vacantelor de vara. „Nu se stie deocamdata daca va avea loc o sedinta ordinara de plen in aceasta luna, fiind una a concediilor. Legislatia din Romania utilizeaza sintagme cum ar fi «de regula» sau «de obicei», care nu impun o obligativitate”, a precizat  luna trecuta Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Impartirea locuintelor primariei

Deocamdata lista proiectelor aflate in asteptare este destul de scurta, pe site-ul municipalitatii fiind doar sase propuneri afisate in intervalul august – septembrie. O serie de PUZ-uri (n.r. – plan urbanistic zonal) pentru zone din Galata si Bulevardul Chimiei dar si extinderea intravilanului municipiului spre Breazu asteapta validarea din partea CL. Cel mai important proiect aflat in asteptarea avizului CL este cel de modificare a listei de prioritati in acordarea locuintelor Primariei. „Nu mai vreau sa vad cazuri in care cineva este evacuat si vine inapoi cu dosar si ajunge in capul listei. Cei care depun cerere de repartizare a unei locuinte dupa evacuare trebuie depunctati cu 300 de puncte. Vrem sa punctam mai bine familiile monoparentale. O propunere este ca pentru familiile care au minori in grija sa se acorde 50 de puncte pentru un copil, 70 de puncte pentru doi copii, 90 de puncte pentru trei, ultimul punctaj fiind valabil si la cei cu peste trei copii, in plus adaugandu-se cate 10 puncte pentru fiecare minor. Pentru familiile cu un pensionar se propune acordarea a 200 de puncte, pentru o familie cu doi pensionari fiind propusa acordarea a 300 de puncte „, a precizat recent viceprimarul Marius Danga.
Potrivit acestuia, fondul locativ al municipalitatii insumeaza 2.120 de locuinte, din care 698 de ANL-uri, 410 locuinte sociale si 1012 locuinte convenabile. Acestea se dovedesc insa a fi insuficiente, lista de asteptare ajungand la peste 3.000 de solicitari de locuinte.
Comentarii
Adauga un comentariu