Actualitate

Chef la Camera de Comert Iasi! Premii pentru curve, smecheri si penali

Publicat: 10 oct. 2016
1

Vineri, 18 noiembrie, Camera de Comert organizeaza „Gala mediului de afaceri„. De la orele 18:00, în sala Magnum a hotelului International, Paul Butnariu – presedintele en-titre al institutiei îsi asteapta invitatii care, citam: „au reusit performanta de a se clasa în top 2016”.

Pentru 350 de lei de persoana si, facultativ, 1.400 de lei pentru 10 minute la microfon, 300 lei – roll-up sau 350 lei – împrastiere de pixuri si agende, reprezentantii firmelor premiate vor primi diploma, un trofeu (de obicei din plastic), Catalogul firmelor premiate si, încununare a manifestarii, un pretentios „dineu de gala”.

Trecem cu vederea bazaconiile pe care doar Paul Butnariu le poate socoti adevaruri – de genul „manifestarea e dedicata cuvenitei recunoasteri publice a acestei performante de exceptie” (performanta fiind clasarea în top) sau, citam aproximativ: „participarea ofera asocierea de imagine”.

Asocierea de imagine cu Camera de Comert si Industrie (CCI) Iasi fiind, în viziunea lui Butnariu, benefica – mai ales ca institutia a fost condusa, pâna curând, de Mihail M. Vlasov (condamnat, anul trecut, la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenta, într-un dosar din care a fost scoasa, suspect, presedinta PNL Alina Gorghiu, si anchetat penal în alt dosar, pentru luare de mita).

Ne vom referi la Catalogul firmelor premiate de CCI Iasi – catalog în care, alaturi de firme serioase, apar anchetati penal, smecheri si… curve high-tech.

Sectiunea „smecheri”

Bagata inclusiv în Topul National, gratie formidabilelor afaceri pe care le face în Iasi, NUMAI cu Apavital, EMIT – Ercole Marelli Impianti Tecnologici e premiata de CCI de doua ori. EMIT Grup Ro – Ercole Marelli Impianti Tecnologici SRL, firma de constructii, la categoria „firme mijlocii” (desi are 21 de angajati, si nu minimul de 50), si EMIT Grup Ercole Marelli Impianti Tecnologici SRL, la firme mici, tot constructii.

De spus ca EMIT (prezenta în Iasi cu trei firme ce au acelasi nume) are lucrari NUMAI datorita legaturilor cel putin misterioase cu Apavital, pentru care lucreaza. Curios e ca, institutiile statului nu au fost apte sa verifice, ani la rând, realitatea din teren.
Prisma Serv Company SRL – firma lui Adi Rosentzweig (ex Adi Cristi) si a lui Teodor Tinca, firma de distributie gaze e celebra pentru ca fosta „colega” de apartament si patronat (care între timp s-a schimbat), Prisma Serv SRL, servea o teapa statului român, care nu avea ce sa spuna pentru lucrarile respective (platite din fonduri europene), se interzicea subcontractarea lucrarilor – însa institutiile executate pentru recuperarea datoriilor. Teodor Tinca este singurul care a ramas dintre vechii actionari.

ELKAS Home SRL – din actionariat (rusii Sergey Magidov si Sergey Glichov, asociati cu  moldovenii Vitalie Munteanu si Afanasii Salinschi) se remarca Vitalie Munteanu, pentru care fiscul a cerut atragerea raspunderii personale, întrucât a falimentat alte câteva firme la care a fost actionar sau administrator.

PIG Farm SRLferma de crestere a porcilor, la care (pâna în 2011) a fost asociat si Radu Stefan Ticau, fiul fostului director SAPARD Eugen Ticau, liberal. Amanuntul este important, întrucât firma a beneficiat de doua ori de milioane de euro din fonduri europene – 3 milioane euro fiind aprobate de Ticau prin SAPARD.

ARCOM International Company SRL – ferma de crestere a pasarilor, sub patronajul familiei Radoi. Fost director al Avicola SA Iasi (vânduta în 2000), Radoi a fost acuzat de fostii angajati ca nu a platit nimic la bugetele de stat si ca a devalizat societatea. Pentru trei hectare din terenul de 4,5 hectare din Aroneanu al fermei (fostul CAP) fostul proprietar a depus, în 2002, o cerere de retrocedare – însa aceasta a fost blocata ani la rând, pentru ca în cele din urma terenul sa ajunga în proprietatea lui Radoi. În prezent, pe OLX, terenul e scos la vânzare de un oarecare „Aurel Radoi”, cu 45 euro/mp.

EURONYMUS SRL – firma patronata de Codrin Toader Munteanu, fiul fostului sef al Moldoforest SA Ciurea, Florian Munteanu. De mentionat ca, microîntreprinderea fiului beneficiaza, evident, de experienta tatalui în ale ocoalelor silvice, Florian Munteanu fiind acuzat deseori, în spatiul public, de implicarea în afaceri subterane cu lemn taiat ilegal si de trucarea licitatiilor de atribuire a exploatatiilor de parchete.

Petro Grup SRL – premiata la sectiunea „constructii”, si cunoscuta mai ales ca fabricant de încaltaminte, firma lui Petru Vicol s-a facut remarcata în spatiul public pentru nonsalanta cu care, prin 2014, nu a respectat autorizatia de constructie a unui bloc din CUG (peste cele 2 etaje aprobate a mai construit altele doua), dar si pentru indiferenta cu care a tratat problema „consultarii cetatenilor” afectati de constructia respectiva.

CASREP SRL – firma a sotilor Craus, cunoscuta pentru jongleriile cu acte false (oferte duble) cu ajutorul carora câstiga licitatii. O alta binecunoscuta isprava este „fântâna arteziana” de 100.000 lei din comuna Prisacani.

RAL Construct Management SRL – patronata de Silviu Etcu, nepotul fostului subprefect Etcu. Nominalizat în unul dintre dosarele Cordunenilor, anchetate de DNA, ca fiind apropiat al lui George Clapon (recent conadamnat) si al lui Tiberiu Cristodorescu, Etcu e unul dintre apropiatii judecatorului Dan Anton. Nevasta judecatorului era angajata formal, pentru vechime, la una dintre firmele lui Etcu.

ITELS-GE SRL – patronata de Ermil Gafencu, fost co-patron al ITELS SA. Gafencu a fost acuzat, voalat, de fostii parteneri ca a falimentat cu buna stiinta firma ITELS SA, lasând în urma datorii uriase care, finalmente, au dus firma în faliment.

Din falimentul fostei firme de pe strada Armeana, statul a pierdut circa jumatate de milion de euro, precum si alti creditori care nu si-au putut recupera creantele. Fostii salariati nu au mai primit 216.000 lei, 20 de creditori chirografari – 345.000 lei, un cesionar al creantei BCR – 667.000 lei si doi actionari, care au împumutat societatea, si-au pierdut banii: Mihai Ciobanu – 231.000 lei si Constantin Ionescu – 46.000 lei.

ALCONF SRL – firma de termopane, implicata într-un scandal privind achizitiile efectuate de conducerea Spitalului de infectioase Iasi: între 2011 si 2014, unitatea medicala facuse shoping pe bani publici, fara licitatie.
MICEDU SRL – patronata de Constantin Dinte, posesor a mai multor firme de transport. Una dintre acestea se afla de ani buni în contract cu DGASPC Iasi, institutie condusa de fostul partener de afaceri al lui Dinte la firma de transport respectiva (Riedler SRL). 

Termoservice SRL – premiata de CCI Iasi la sectiunea „administrarea imobilelor pe baza de contract sau comision”, Termoservice (detinuta de Primaria Iasi) figureaza, de câtiva ani, în fiecare raport al Curtii de Conturi cu numeroase nereguli, dintre care unele penale.

Sectiunea „penali”

Gazmir Iasi SRL – distributie gaze în Miroslava; prezenta în topul firmelor asigura lui Gheorghe Apopi (patron) o oarecare consolare.Condamnat, în 2013, la 3 ani cu executare, pentru ca a încercat, prin avocata Cremenitchi, sa mituiasca judecatorii de la Curtea de Apel Iasi pentru ca acestia sa-i dea o decizie favorabila într-un dosar în care ar fi trebuit sa apara si Giani Canschi. În scandalul stârnit de arestarea judecatorului Anton, DNA l-a vizitat, cu mandat de perchezitie, pe acelasi Apopi. În sfârsit, Apopi are parte, nu-i asa, de „recunoasterea publica a performantei de exceptie”…

Coolliving Holzhaus SRL – micro-firma cu actionariat austriac, de taiere si rindeluire lemn, a ajuns în Iasi tocmai din Brasov. Unul dintre actionari (retras la finalul lui iulie anul trecut), austriacul Fili Bernhard, a fost trimis în judecata de DNA în 2006, împreuna cu un om de afaceri brasovean, pentru trafic de influenta: a pretins 80.000 euro pentru a interveni în constructia gropii de gunoi Beclean.

Prime Proprietati SRL – apartine lui Eusebiu Siminiceanu, afacerist imobiliar si cumnatul lui Bogdan Cihodaru, este de asemenea prezenta în top. Siminiceanu a fost implicat în afacerea „Nicolina” – participând activ la devalizarea firmei iesene. Prin Terra Real Estate Consulting, Siminiceanu a cumparat de la AVAS (actuala AAAS) una dintre sectiile Nicolina, pentru 7 milioane de euro; de fapt, afaceristul a dorit achizitionarea a 4 hectare de teren – pe care l-a vândut mai departe pentru un profit considerabil. O alta afacere cu probleme a fost cea a preluarii firmei Gemada Serv, de la Bogdan Cihodaru; firma a fost cercetata de DNA pentru spalare de bani. De adaugat ca, în afacerea Gemada a fost amestecat si sotul unei judecatoare de la Judecatoria Iasi, Catalin Crisu.

Sectiunea „aiureli si ciudatenii”

ECOLAB SRL – una dintre cele mai serioase firme de distributie a chimicalelor pentru igienizare/curatenie, ECOLAB câstiga un loc în top ca firma de… comert cu ridicata a produselor din ceramica, sticlarie si produse de întretinere.

Omega Tub SA – firma produce tuburi de otel de mici dimensiuni cu… zero angajati! Însa, având în vedere ca patron este Adi Butuca, minunea e explicabila. Ciudat e ca firma Omega Tub SA, cu indicativul J22/1740/1994, a fost radiata în 1996 – daca e sa ne luam dupa datele Ministerului de finante, si totodata functioneaza!

Doctorul de ochi SRL – firma de optica medicala a intrat în top ca… „fabricant de instrumente optice si echipamente fotografice”. Probabil asta e denumirea tehnica a ochelarilor…

Gastro Service SRL – fabricant de utilaje pentru industria alimentara, al carui numar de telefon este… al unei firme de resurse umane si consultanta manageriala.

Aeroportul Iasi RA – premiata pentru „servicii conexe transporturilor aeriene”, nu are practic concurenta, motiv pentru care prezenta pe lista „premiantilor” nu poate fi explicata decât prin afinitatile de ordin liberal ale lui Butnariu.

ECOPIATA SA – firma primariei a fost premiata pentru rezultatele admirabile obtinute în „închirierea bunurilor imobiliare proprii”, tarabele fiind, evident, imobile…

Idiotenie fara limite

Încheiem cu cireasa de pe tort: firma premiata de Camera de Comert Iasi pentru rezultate deosebite si excelenta în afaceri, la sectiunea „activitati de difuzare a programelor radio”, sectiunea micro-intreprinderi, este… VIXEN’S SRL. Firma de video-chat, premiata ani la rând de specialistii în afaceri angajati în stabilimentul din Dealul Copoului, care, gratie lui Paul Butnariu si premiilor sale, a ajuns premiata chiar si la nivel national! Desigur, în timp ce prestau dezbracate la implementarea strategica a conceptului „soft porn high tech”, fetele de la VIXEN’S dadeau drumul, printre alte unelte specifice meseriei, si aparatelor de radio – altfel nu se explica idiotenia monumentala a CCI Iasi.
Comentarii
  • DA, cine este Paul Butnariu, nu cumva acest domn a fost cel ce a patronat afacerea impreuna cu Nichita numita TRAVERSA UE de cel ce a dat-o in vileag, adica de Vanga.
    Cand proiect European a fost furat deoarece s-au taiat traverse vechi si prinse cu sarma au fost introduse in proiectul UE ca traverse noi, si ceea ce este mai socant dar si mai periculos s-au sudat suruburi pe traverse punand in pericol siguranta cetateanului.
    Eu abia astept sa apara vreun eveniment pe portiunea unde s-au facut golanelile cu bani UE, sa sara de pe sine vreun tramvai s-au alte „grozavii” care sa incrimineze vatmanul/ii ca scoatem filme si fotrografii facute pe aceasta GOLANEALA.
    Eu ca Iesean ma si mir ca acest individ mai este presedintele Camerei de Comert si Industrie a Iasului.

  • ASTIA NE CONDUC ,DACA STATI LA TELENOVELE,SI NU IESITI IN STRADA,DE 26 DE ANI CIOCOII NOI NE CONDUC SI NE MAI MIRAM DE CE ?INTRO TARA ASA DE BOGATA SI FRUMOASA TRAIM ASA DE GREU?DORMITI LINISTITI DRAG POPOR DE BISERICOSI,CA VINE SFANTA PARASCHEVA SI VOTEAZA SI VA FACE DREPTATE,ESTE MAI USOR DE CONDUS UN POPOR DE INAPOIATI CARE-L ASTEAPTA PE DUMNEZEU DIN CERURI ,IN SECOLUL 21 ,21,21, CU TABLETE SI TELEFOANE SI CU TOATA TEHNOLOGIA EXISTENTA,VOI MERGETI LA BISERICA,CITITI OLEACA DE ISTORIE,SA VEDETI CA BISERICA A FOST SI ESTE O PIEDICA IN CALEA DEZVOLTARII OMENIRII,AMIN.

  • PETRO GRUP FAC SI BLOCURI SI SAU RIDICAT CU FETE.TRIMITEAU IN TURCIA PRIN 90.DE ACOLO AU SI INCEPUT CU PAPUCII SI CU BLOCURI.SMECHERI OAMENI.

Adauga un comentariu