Magazin

CFR Calatori: 177 de trenuri ANULATE si restrictii de trafic pe opt linii

Publicat: 29 ian. 2014
1

Toate magistralele de cale ferata sunt deschise miercuri, dar pe opt linii sunt restrictii de circulatie, iar 177 de trenuri sunt anulate, potrivit companiei CFR Calatori.

Potrivit situatiei centralizate pana la ora 08.00, circulatia este restrictionata, din cauza sulurilor de zapada, pe opt linii, respectiv Braila – Faurei-Buzau, Bucuresti Nord – Urziceni, Golesti – Chitila, Marasesti – Tecuci-Barbosi, Ploiesti – Ramnicu Sarat-Adjud, Ploiesti Sud-Armasesti, Urziceni – Slobozia si Veresti – Leorda. Pe aceste linii este interzisa circulatia trenurilor formate din automotoare, echipele de interventie actionand cu utilaje.

Citeste si: ATENTIE SOFERI. Anunt de ultima ora facut de Compania Nationala de Autostrazi

Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferata, dar circulatia trenurilor este adaptata la conditii meteo nefavorabile, Comandamentul de Iarna instituit fiind operational in continuare, se arata intr-un comunicat de presa al companiei CFR Calatori.

Miercuri sunt anulate 177 de trenuri, decizia luata de operatorii feroviari fiind necesara intrucat in conditii de iarna se prelungesc timpii de parcurs.

Angajatii companiilor feroviare vor comunica permanent modificarile care intervin in graficul trenurilor si vor interveni cu utilaje pentru deszapezire, astfel incat circulatia trenurilor sa se desfasoare in conditii de siguranta pe toate rutele de cale ferata, a precizat sursa citata.

Inainte de plecarile trenurilor in cursa, graniturile sunt pregatite pentru circulatie in conditii de iarna si se incearca asigurarea locomotivelor Diesel de rezerva in toate zonele afectate.

Citeste si: Vezi pe ce drumuri din Iasi s-a actionat cu antiderapant

De asemenea, va fi asigurata alimentarea cu energie electrica a garniturilor aflate in stationare, pentru a fi mentinuta caldura in trenuri la un nivel de confort termic.

Pasagerii vor primi ceai cald in garile cu flux mare de calatori, de pe raza sucursalelor feroviare Constanta, Galati, Bucuresti, Craiova si, la nevoie, Brasov si Iasi, se mai arata in comunicatul citat.

„In conditiile speciale de circulatie din aceasta perioada, pentru preintampinarea unor eventuale blocaje in traficul feroviar se iau masuri de interventie cu utilaje, pluguri de zapada si forta umana. Exista posibilitatea introducerii de limitari de viteza sau stationari ale trenurilor in gari in intervalul de timp necesar interventiilor de deszapezire a liniilor si a macazurilor, ceea ce va genera intarzieri fata de graficul de circulatie. Toate aceste masuri sunt necesare pentru facilitarea accesului utilajelor in zonele afectate de viscol si pentru a se evita blocarea in parcurs”, potrivit CFR Calatori.

Pasagerii sunt sfatuiti sa se informeze despre conditiile meteo si sa apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca. Numerele de telefon de la statiile CFR, la care pasagerii pot cere informatii sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Info Utile/Informatii Telefonice.

Companiile feroviare tin legatura operativ si centralizat, astfel incat personalul de serviciu din trenurile aflate in parcurs si cel din gari sa colaboreze in luarea celor mai potrivite masuri.

Reprezentantii companiei feroviare au precizat ca cei care doresc sa renunte la calatorie vor primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

Citeste si: Premiera: Parcari gratuite pentru cei care nu folosesc masinile pe timpul iernii

Bucurestiul si 14 judete, respectiv Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati si jumatatea de sud a judetelor Arges si Dambovita, sunt miercuri, pana la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.

Potrivit avertizarii, viscolul va fi puternic in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente si viteza vantului la rafala va depasi temporar 60 – 70 de kilometri pe ora. In judetele Buzau, Braila, Ialomita Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea, vantul va avea la rafala peste 70 – 80 de kilometri pe ora. Zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

De asemenea, judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, precum si jumatatea de nord a judetelor Dambovita si Arges sunt miercuri sub avertizare cod galben de viscol.

In Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si centrul Moldovei, miercuri, intre orele 06.00 si 23.00, va ninge si se va depune strat nou de zapada, local consistent. Vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-55 kilometri pe ora, temporar viscolind si troienind zapada.

Incepand de miercuri, ora 23.00, va intra in vigoare o alta avertizare, valabila pana joi, la ora 10.00. Astfel, avertizarea cod portocaliu va fi restransa, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judete, respectiv Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati.

De asemenea, de miercuri noapte pana joi dimineata va fi prelungita avertizarea cod galben pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dambovita, Iasi, Vaslui, Bacau si Covasna.
Adauga un comentariu