National

Cezar Preda, despre Elena Udrea: Sunt perioade cand trebuie sa te retragi

Publicat: 14 sept. 2012
1

Oricare actor politic din Romania are perioade in care trebuie sa vorbeasca si perioade in care trebuie sa pastreze tacerea si sa se retraga, este de parere prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda, facand referire la Elena Udrea, informeaza ziare.com.

Acesta a marturisit ca, la randul sau, a facut un pas in spate in partid, in 2011, alaturi de Vasile Blaga si de alti colegi, pentru ca „asa se face, pe rand”, fara ca cineva sa ceara acest lucru, ci numai „cu bun-simt”.

„Intotdeauna, daca tu gasesti calea de comunicare cea mai buna, pui stop anumitor comunicatori, dai verde altor comunicatori, poti sa obtii un castig, pentru ca cel mai mult conteaza sa gasesti calea cea mai rapida de a ajunge la om si a explica omului.

Deci in situatia de a vorbi sau in situatia de a pastra tacerea poate fi oricare din actorii politici din Romania. Sunt perioade cand trebuie sa spui foarte apasat anumite lucruri, sunt perioade cand trebuie sa te retragi. Asta este fluiditatea, pana la urma, a actorului politic. Politicianul are momente bune sau mai putin bune. Si atunci partidul sau echipa trebuie sa ii gaseasca pe cei care dau partidului o noua identitate si o noua viziune. Asta e tot”, a explicat deputatul PDL, pentru Ziare.com.

Acesta a comentat declaratia de joi, cand a spus ca partidul va creste in sondaje daca „o colega care n-a mai aparut in peisaj in ultima vreme” nu mai vorbeste, cu referire la fostul ministru al Turismului, subliniind ca a fost vorba doar de o declaratie si ca nu isi ataca colegii.

„Am facut o declaratie. Eu nu atac pe nimeni. Eu raspund in partidul acesta de comunicare, asta e sarcina care mi-a revenit. Iar cine vorbeste de comunicarea partidului trebuie sa fie in cunostinta de cauza. Partidul nostru cauta de o luna si jumatate modalitatea prin care sa explice ce a facut bine si ce va face in continuare, asta este de fapt obiectivul echipei de comunicare a PDL.

N-am de gand sa atac pe nimeni, nu ma intereseaza. Eu imi spun punctul de vedere si asta este. Nu vreau sa intru in polemica cu un coleg de partid. Ne pregatim de alegeri, adversarii mei nu sunt colegii de partid, adversarii mei sunt celelalte partide – USL”, a spus prim-vicepresedintele PDL.

Cezar Preda a fost intrebat daca retragerea Elenei Udrea si a altor lideri ai PDL din conducerea partidului, dupa alegerile locale, a fost un lucru pozitiv pentru formatiunea democrat-liberala.

„Ramane sa apreciati dumneavoastra si cetatenii Romaniei, nu eu pot sa apreciez. Acum un an am facut acelasi lucru, si eu, si Blaga, si altii, am facut un pas in spate. Acum, dupa alegeri, au facut altii, asa se face, pe rand. Vii, ajuti partidul, faci tot ce poti, te retragi, iar vii, iar ajuti partidul cand este momentul.

Iar in privinta efectelor, eu cred ca s-a muncit enorm ca partidul sa se prezinte altfel. In rest, nu am sa apreciez ca unii s-au retras. Nimeni n-a cerut nimanui sa faca nici pas inapoi, nici sa se retraga. Fiecare cu bunul simt si cu capacitatea de a evalua ce poti sa aduci bun partidului a facut ce a vrut, inainte pasul sau inapoi pasul. In partid la noi nu se fac asemenea solicitari”, a explicat liderul democrat-liberal.

Cezar Preda a vorbit despre Alianta Romania Dreapta, afirmand ca dupa ce aceasta constructie va fi validata, duminica, „nimeni din aceasta tara, de buna credinta, nu mai poate sa spuna ca PDL n-a fost deschis oricarei colaborari pentru a face fata USL, unei colaborari de dreapta”.
sursa: ziare.com
Adauga un comentariu