Actualitate

Ceremonie spectaculoasa, aseara, la deschiderea anului educational, organizata de UMF Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 02 oct. 2016

@ Aseara, Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi a organizat o eleganta si spectaculoasa deschidere de an academic @ Discursuri ale rectorilor, in frunte cu prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, a autoritatilor locale, un spectacol 3D si unul de lumini au presarat intreaga ceremonie @ Pe www.bzi.ro, urmariti un amplu material video si o galerie foto cu ceea ce s-a intamplat in Piata Natiunilor de la Medicina

Aseara a fost programata ceremonia de deschidere a anului universitar 2016-2017, in Piata Natiunii la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa. Intreaga manifestare a fost presarata cu discursuri academice elegante, in prim plan fiind rectorul UMF, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, proiectii 3D, un concert de exceptie si de prezentare a noii identitati vizuale a unitatii de invatamant superior. De precizat ca, acest moment reprezinta pentru Universitatea de Medicina din Iasi finalizarea proiectului de re-branding al institutiei.

Citeste si :  Chirurgul Viorel Scripcariu, noul rector al UMF Iasi. Iata cate voturi a primit fiecare candidat – UPDATE

„Medicina te defineste nu doar ca profesionist, ci si ca om”
Ceremonia a debutat cu discursul amfitrionului, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, care tinut sa-si inceapa alocutiunea cu un mesaj de intampinare adresat celor 1939 de boboci din anul I (1486 studenti romani si 453 studenti la liniile de predare in limbile engleza si franceza): ”Este o etapa pe care va asigur ca n-o veti uita. E «copilaria vietii de adult», primii ani in care veti incepe sa simtiti viata in plina lumina, ceva mai departe de umbra protectoare a familiei care (si voi o stiti mai bine!) accepta uneori cu dificultate ca nu mai sunteti copii. Imi place sa cred ca oamenii pe care ii veti intalni in Universitatea noastra – fie ei cadre didactice sau colegi din ani superiori – vor face aceasta tranzitie placuta si memorabila pentru voi”.
 
Rectorul s-a adresat apoi tuturor studentilor Universitatii, celor care au optat sa urmeze medicina, ”un drum cu sens unic si fara sfarsit”. ”Si nu ati ales un drum usor, este onest sa v-o spun. Veti avea de asimilat multa informatie, va trebui sa intelegeti mecanisme functionale complexe si sa aveti rabdarea si perseverenta de a pune in mintea dumneavoastra toate piesele in ordinea corecta”, i-a prevenit prof.univ.dr. Viorel Scripcariu. ”Vestea buna este ca, nu peste mult timp, veti descoperi ca, mai mult decat orice alta profesie, medicina te defineste nu doar ca profesionist, ci si ca om”, a continuat rectorul. 

Citeste si :  EXCLUSIV. Iata prima declaratie a rectorului UMF Iasi, dupa ce a fost validat de Ministerul Educatiei

„În corelatie cu misiunea Universitatii de a fi recunoscuta ca un reper în excelenta didactica si lider în cercetare, prin re-branding s-a urmarit îmbunatatirea capacitatii de atragere a celor mai buni candidati, atât din tara, cât si din strainatate, ocuparea unei pozitii semnificative în topul universitatilor europene, identificarea unor modalitati de stimulare si atragere a studentilor în activitatea de cercetare stiintifica, precum si fundamentarea unei culturi organizationale puternice. Noua identitate vizuala pastreaza atributele de traditie, istorie, transmite si caracteristicile de progres, evolutie, inovatie, dezvoltare. Aceasta va fi lansata oficial în cadrul ceremoniei de deschidere, intr-o maniera 3D”, a transmis rectorul Scripcariu. Dincolo de toate acestea, cei peste doua mii de spectatori prezenti, aseara, la deschiderea anului, au putut admira un spectacol extraordinar de lumini si proiectii 3D, urmat de concertul „#Cocoon by Zoli Toth Project„. 

Citeste si :  Noul rector de la UMF Iasi, profesorul si chirurgul Viorel Scripcariu, validat de Ministerul Educatiei. Iata care sunt prioritatile acestuia – FOTO
Comentarii
  • 80-90% din marfa UMF pleca la export dupa terminarea studiilor.
    Contribuabilii romani care platesc salariile (si ulterior pensiile) personalului UMF nu castiga nimic din contributia lor.

Adauga un comentariu