Eveniment-Social

Ceremonie fastuoasa la deschiderea anului academic de la Agronomie – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 19 sept. 2016

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad a fost prima universitate din orasul Iasi care a deschis noul an academic. Ceremonia oficiala pentru anul universitar 2016 – 2017 a fost programata ieri, in Aula Magna Haralamb Vasiliu. La eveniment au participat rectorul, prof. univ. dr. ing. Vasile Vantu, alaturi de membrii Senatului si ai Consiliului de Administratie (CA) de la USAMV, rectorii celorlalte universitati de stat din Iasi, oficialitati ale administratiei publice locale, alaturi de cadre didactice si studenti, reprezentanti ai unor importante institutii sau societati economice si colaboratori ai universitatii. Cele mai mari emotii le-au avut „bobocii”care au reusit sa ocupe, în urma concursului de admitere, un loc la USAMV Iasi. Anul acesta, institutia a avut o admitere de succes, ocupând în totalitate locurile bugetate scoase la concurs. Prezent la eveniment, primarul Iasului, Mihai Chirica, a reliefat faptul ca, cel mai mare atu al urbei este tocmai mediul educational superior.

Citeste si:  USAMV va face in curand deschiderea anului scolar

„E o mare onoare sa fiu alaturi de dumneavoastra si vreau sa-i salut pe toti cei prezenti, studenti, profesori si rectori. In acest moment, dupa lunga evolutie pe care o au universitatile iesene in spectrul academic romanesc, Iasul isi poate schimba oricand numele in: Iasul Universitar, Iasul Academic sau in Iasul Educatiei si cred ca nimeni nu ar avea ce comenta asupra acestei schimbari. Este cel mai importand brand al orasului nostru si al judetului. As vrea sa va spun ca am reusit cu totii sa ne dam mana (de precizat ca, saptamana trecuta, Chirica a avut o intalnire, in premiera la Palatul Roznovanu, cu rectorii marilor institutii de invatamant superior – n.r.) si sa facem municipiul Iasi un oras al Excelentei si asta prin munca pe care domniile voastre ati depus-o de-a lungul multor ani si cu o istorie relevanta in acest sens”, le-a transmis, celor prezenti in Aula de la USAMV, primarul Chirica.

Citeste si:  Sesiune de toamna pentru admiterea la USAMV Iasi

De asemenea, edilul a indemnat audienta sa tina un moment de reculegere pentru cel care a fost Valeriu V. Cotea, academician de renume mondial. Pe de alta parte, declaratiile complete si discursul rectorului Vantu pot fi urmarite, intr-un material video complet, pe site-ul www.bzi.ro

Citeste si:  Noi rezultate ale Admiterii 2016! Acestea au fost publicate la Agronomie si Cuza
Adauga un comentariu